single
[11]
92848

Hrovatovi četrto mesto v St. Moritzu, najboljša Vlhova

Avtor: Marko Premrl
15. 12. 2019, 17.09

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka paralelnega slaloma alpskih smučark v švicarskem St. Moritzu. V velikem finalu je premagala Švedinjo Anno Swenn Larsson. Tretje mesto je osvojila Avstrijka Franziska Gritsch, ki je ugnala najboljšo slovensko tekmovalko Meto Hrovat. Ana Bucik je osvojila osmo mesto.

Hrovatova je v vožnjah na izpadanje najprej odpravila Švicarko Eleno Stoffel, v osmini finala je bila vsega pet stotink sekunde hitrejša od Švedinje Estelle Alphand. S petimi stotinkami naskoka je Hrovatova v četrtfinalu dobila tudi dvoboj s Norvežanko Nino Loeseth Haver.

Hrovati se je ponudila izredna priložnost za stopničke, a polfinalna ovira je bila s kasnejšo zmagovalko Slovakinjo Vlhovo previsoka. V boju za bron pa je bila Hrovatova na slabši rdeči progi, kljub temu pa ni veliko manjkalo za uspeh v boju z Avstrijko Gritschevo. Dvaindvajsetletna Avstrijka si je priborila prve stopničke v karieri sploh.

“Seveda sem zadovoljna. Pristop je bil pravi in posledica je zelo dober rezultat. Nekaj grenkega priokusa seveda vseeno je, saj sem končala tik pod stopničkami,” je bila po tekmi zadovoljna Hrovatova, ki zadovoljna in samozavestna odhaja na naslednje prizorišče tekme za svetovni pokal.

Bucikova je bila najprej boljša od Američanke Nine O’Brien, nato je za šest stotink sekunde odpravila tretjeuvrščeno iz kvalifikacij Nemko Leno Dürr, v četrtfinalu pa jo je ustavila finalistka Švedinja Anna Swenn Larsson. Kasneje je Bucikova v boju za razvrstitev od 5. do osmega mesta izgubila dvoboja z Italijanko Federico Brignone in Loeseth Haverjevo.

“Vesela sem, da sem se v izločilnih bojih tokrat prebila tako daleč. Vsekakor pa bo na treningih še potrebno delati na določenih malenkostih, tako da bom naslednjič lahko še višje. Tudi jaz že nestrpno čakam tekmo v Courchevelu,” pa Hrovatovi pritrjuje Bucikova.

Maruša Ferk je izgubila uvodni dvoboj šestnajstine finale z Nemko Christino Ackermann za 24 stotink sekunde.

Velja omeniti tudi, da je tekmo izpustila Američanka Mikaela Shiffrin.

Ženska karavana se zdaj seli v Courchevel, kjer bo že v torek na sporedu veleslalom.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več