single
[3137]
219292

Kampl: Prepogosto zapravljamo priložnosti, v nadaljevanju sezone bo potrebna zbranost

Avtor: Aljaž Pirnat
2. 3. 2024, 11.16

Dve zmagi, en remi in kar štirje porazi. To je izkupiček zadnjih sedmih prvenstvenih tekem nemškega prvoligaša RB Leipziga, katerega barve branita tudi slovenska reprezentanta Benjamin Šeško in Kevin Kampl. Biki trenutno na prvenstveni razpredelnici zasedajo peto mesto, kar pomeni, da če v nadaljevanju sezone ne bodo nekoliko bolj stopili na plin, lahko prihodnje leto ostanejo celo brez lige prvakov.

Pred tednom dni je saški klub doživel boleč poraz proti aktualnemu prvaku münchenskemu Bayernu, ki je do zmage prišel v zadnjih minutah tekme. Leipzig je sicer imel obilico lepih priložnosti, da srečanje obrne v svojo prid, a jih ni uspel izkoristiti. Varovanci Marca Roseja so tako Allianz Areno morali zapustiti praznih rok.

“Na žalost točke prepogosto mečemo stran. Tekme vedno odločajo majhni detajli. Tudi v Münchnu smo imeli dovolj priložnost, ko smo žogo dobro spravili na nasprotnikovo polovico, potem pa zadnja podaja ni bila dovolj natančna ali pa zadnji mož ni dovolj dobro zaključil. Posledično prepogosto izgubljamo žogo in nato porabimo ogromno energije, da jo pridobimo nazaj,” je o predstavah svojega moštva v zadnjem obdobju dejal Kampl.

33-letni vezist je nato poudaril, da bo v prihodnje potrebna v igri Leipziga večja mera zbranosti. “Potrebno je, da se stvari lotevamo tekmo po tekmo. Soboten obračun z Bochumom nedvomno ne bo lahek, na prvem medsebojnem srečanju so se izvrstno branili. Moramo pokazati svoj najboljši obraz. Na nas bo kar nekaj pritiska in na igrišču bo potrebno sprejemati pravilne odločitve. Moramo biti pripravljeni na nasprotnikovo bojevitost,” je še dejal nekdanji član Borussie Dortmund.

Leipzig se sicer v Bundesligi trenutno nahaja na petem mestu in ima zgolj točko zaostanka dortmundsko Borussio. Naslednja preizkušnja bike čaka v soboto, ko se bodo odpravili na gostovanje k Bochumu.

Bochum – RB Leipzig v soboto ob 15.25 na Šport TV 2!

Foto: Mladen Lackovic LakoPress via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več