single
[3137,2]
188628

Udarec za Dortmund: Na Der Klassikerju brez ameriškega čudežnega dečka

Avtor: Rene Vidmar
1. 4. 2023, 08.32

Napadalni vezist dortmundske Borussie Giovanni Reyna je kljub svojim komaj 20-letom v svoji mladi karieri bil priča že številnim poškodbam. Do zdaj se vselej uspešno uspel vrniti na nogometne zelenice, kjer je dokazoval svoj nesporni talent. Tega pa ne bo mogel predstaviti na sobotnem velikem obračunu proti Bayernu. Tokrat mu je namreč zagodel prehlad.

Tako kot ob zadnji sicer večji poškodbi je tudi zdaj neprijetno bolezen staknil na reprezentančnem zboru. Med premorom je za ameriško reprezentanco začel obe tekmi proti Grenadi in Salvadorji, ki so jih “Jenkiji” suvereno dobili. Že med samo akcijo pa je v ameriškem taboru očitno zaokrožila gripa.

Sprva naj bi zbolel Weston McKennie. Ta pa naj bi nato okužil tudi Christiana Pulišića. Zadnji, ki je podlegel bolezni, pa je ravno mladi napadalni vezist Dortmundčanov. “Reyna in Thomas Meuier ne bosta na voljo za obračun proti Bayernu. Gio se je z reprezentančnega zbora vrnil močno prehlajen. Že od četrtka leži v postelji,” je razkril glavni strateg “rumeno-črnih” Edin Terzić.

Dvajsetletnik je sicer po koncu svetovnega prvenstva veljal za Terzićevega “jokerja” s klopi. Po premoru je namreč sprva zabil na treh tekmah od štirih. Njegova strelska forma je v zadnjem obdobju sicer nekoliko usahnil. Kljub temu pa bodo mladega Američana v soboto še kako pogrešali. “Porurski velikan” namreč na lestvici proti večnim rivalom iz Münchna vodi zgolj za točko.

Bayern Munchen – Borussia Dortmund, v soboto, ob 18.25, samo na Šport TV 1!

Foto: Thomas Eisenhuth/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več