single
[3137,2]
188621

Čistka pri Leipzigu: Na izhodnih vratih tudi nekdanji slovenski reprezentant

Avtor: Rene Vidmar
1. 4. 2023, 10.35

Nemški mediji poročajo, da so vodilni možje Leipziga nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Kevinu Kamplu namignili, da lahko poleti mirne vesti zapusti vrste "rdečih bikov". Dvaintridesetletnemu vezistu se sicer pogodba s trenutno petouvrščenim klubom Bundeslige izteče prihodnje leto.

Poleg Kampla naj bi to poletje klubsko okolje lahko zamenjala tudi 28-letni danski napadalec Yussuf Poulsen in 26-letni nemški branilec Lukas Klostermann. Tudi tej dvojici pogodba s klubom poteče leta 2024.

Že nekaj časa je namreč jasno, da trojica ni več v prvem planu Marca Roseja. Kampl, Poulsen in Klostermann namreč v zadnjem času dobivajo zgolj drobtinice. Na igralcih samih je zdaj pomembna odločitev. Klub jim je namreč dal proste roke glede svoje prihodnosti. Toda nekaj je jasno. Če ostanejo, se jim ne obetajo boljši časi.

To je sicer že januarja namignil tudi Leipzigov športni direktor Max Eberle. Petdesetletnik je namreč razkril, da se obeta prenova moštva. “Imamo odlično ekipo. Na vseh položajih imamo dobre igralce. Toda v naslednjih 12 do 18 mesecih bi lahko prišlo do velikih sprememb. Konec koncev šteje zgolj kakovost nogometašev. Nihče ne bo dobil nove pogodbe zgolj zato, ker je z nami že dolgo časa.”

“Rdeče bike” sicer v 26. krogu čaka zahteven obračun z Mainzem. “Karnevalski klub” se nahaja v izjemni formi. Varovanci Boja Svenssona namreč niso izgubili že na zadnjih šestih srečanjih. Od tega so zabeležili kar štiri zmage.

Bundesliga: Leipzig – Mainz, od 15.25 na Šport TV1!

Foto: Oliver Hardt/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več