single
[3137,2]
188348

Nadarjeni hrvaški branilec se otepa pozornosti: “Vseskozi moram paziti, kaj govorim!”

Avtor: Rene Vidmar
28. 3. 2023, 16.02

Branilec Leipziga Joško Gvardiol je po koncu svetovnega prvenstva postal eno izmed najbolj vročih imen na nogometni tržnici. Zanj se ta hip zanimajo številni velikani evropskega nogometa.

Enaindvajsetletnika tako lahko najdemo na spisku želja madridskega Reala, Liverpoola, Manchester Cityja, Manchester Uniteda in Chelseaja. Zraven pa bi lahko dodali še kakšen klub.

Ravno zaradi velikega zanimanja se je Gvardiol odločil nekoliko ohladiti govorice, ki ga selijo sem in tja. “To poletje me Leipzig še ne namerava prodati, zato o tej tematiki nima smisla razpravljati,” je mladi branilec razkril na zadnji novinarski konferenci hrvaške reprezentance. “Trenutno je najpomembnejše, da sezono v Leipzigu zaključimo na najboljši možen način.”

Talentirani Hrvat je obenem dodal, da mu nikakor ne ugaja večja pozornost medijev, ki jo je deležen v zadnjem času. “Po svetovnem prvenstvu se nisem spremenil. Ostal sem isti. Upam, da bom tudi v prihodnje lahko osredotočen zgolj na nogomet. Le tako bom lahko postal še boljši. Na svojo žalost se ne morem izogniti vsej medijski pozornosti, ki sem je deležen. Zelo moram paziti, kaj govorim. Včasih si želim, da bi je dobil manj, a očitno se moram sprijazniti s tem.”

Zagrebčana sicer pred nadaljevanjem klubske sezone v torek s hrvaško izbrano vrsto proti Turčiji čaka še druga tekma v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu. Nato pa se bo lahko posvetil Leipzigu, s katerim si bo do konca bundesligaške sezone skušal zagotoviti mesto med prvimi štirimi moštvi.

Bundesliga: Leipzig – Mainz, v soboto od 15.25 na Šport TV1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več