single
[3137,2]
188224

Veliko zanimanje za Nagelsmanna: V igri sama evropska smetana

Avtor: Rene Vidmar
28. 3. 2023, 09.36

Pri münchenskemu Bayernu so se pretekli konec tedna odrekli Julianu Nagelsmannu in tako presenetili ves nogometni svet. Izpraznjeno mesto je medtem že zasedel Thomas Tuchel. Novih delodajalcev pa najmlajši strateg v zgodovini Bundeslige po vsej verjetnosti ne bo iskal. Z Nagelsmannovo odstavitvijo se je namreč pri evropskih velikanih sprožila prava "norija".

Mnogi klubi si bodo namreč želeli zagotoviti usluge 35-letnika. Najbolj zagreti naj bi trenutno bili pri londonskem Tottenhamu. Spursi so se nedavno razšli z Antoniem Contejem, zato vneto iščejo zamenjavo za 53-letnega Italijana.

Toda če bo Tottenhamov predsednik Daniel Levy dejansko skušal pripeljati nekdanjega trenerja Hoffenheima in Leizpiga bo moral ukrepati hitro. Nagelsmann se je namreč po pisanju številnih angleških medijev že znašel tudi na radarju madridskega Reala, kjer je bil že petimi leti.

Vodstvo “galaktikov” si je Nemca namreč v špansko prestolnico želelo pripeljati že leta 2018, ko so odpustili Julena Lopeteguija. Toda tedaj je 35-letnik ponudbo zavrnil. “Pred dvema letoma sem prejel klic madridskega Reala. Želeli so me bolje spoznati. Če me bodo v prihodnosti vnovič poklicali, bo moja odločitev morda drugačna,” je Nagelsmann že leta 2021 namignil, da se v prihodnje ne bi branil sedeti na klopi Reala.

Da ni že tedaj prevzel trenutno drugouvrščenega kluba španske La Lige, pa je vplivala predvsem njegova neizkušenost. “Takrat nisem imel časa, da bi se pripravil na velik izziv, ki ga s seboj prinaša vodenje tako velikega kluba. Prav tako nisem znal španščine. Manjkalo pa mi je tudi izkušenj.”

Če gre verjeti pisanju nemškega Bilda, pa odločitve o tem, kje bo trenersko kariero nadaljeval mladi strateg, ne bomo dobili vse do poletja. Nagelsmann naj bi si namreč vzel odmor, da bo lahko vse dobro premislil in šele nato sprejel končno odločitev.

Bundesliga: Der Klassiker: Bayern München – Borussia Dortmund, v soboto od 18.25 na Šport TV1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več