single
[4]
238550

Jeseničani v pričakovanju celinskega pokala

Avtor: Lamin Diallo
17. 10. 2024, 18.03

Hokejiste Sija Acronija Jesenic ta konec tedna čaka nastop v celinskem pokalu. Na turnirju drugega kroga tega tekmovanja bodo od petka do nedelje nastopali na Južnem Tirolskem, kjer bo gostitelj njihov stari znanec iz alpske lige Ritten. V skupini sta še hrvaški Sisak in ukrajinski Sokol Kijev, v nadaljevanje tekmovanja vodi le prvo mesto.

V drugi skupini D na tej stopnji tekmovanja se bodo v Latviji merili domači Mogo, madžarski Ferencvaros, romunska Corona Brasov in litovska Energija Elektrenai.

Zmagovalec jeseniške skupine C se bo uvrstil v tretji krog v skupino E, kjer so že slovaški klub Vlci Žilina kot gostitelj ter kazahstanski Arlan in valižanski Cardiff. Zmagovalec skupne D pa bo napredoval v skupino F z gostiteljem danskim Aalborgom, poljskimi Katovicami in francoskim klubom Bruleurs de Loups.

Ta del tekmovanja bo potekal med 15. in 17. novembrom, zaključni turnir pa bo na sporedu med 16. in 19. januarjem naslednje leto. Nanj se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz skupin E in F.

V prejšnji sezoni je slavil kazahstanski klub Nomad, ki je na finalnem turnirju premagal Cardiff, Katovice in danski Herning.

Slovenski predstavniki v prejšnji sezoni v tem tekmovanju so bili Celjani, ki so nastopili in nastop tudi končali na turnirju drugega kroga, kakršen čaka Jeseničane, tekmovali so v latvijski Jelgavi.

Pred tem pa so bili Jeseničani v zadnjih letih slovenski predstavniki v tem drugem najmočnejšem mednarodnem evropskem klubskem tekmovanju. V sezoni 2023/24 so prišli do tretjega kroga, a so izpadli v konkurenci Cardiffa in francoskega Angersa; sezono pred tem pa so končali na turnirju drugega kroga v Asiagu.

Jeseničani bodo turnir v južnotirolskem Klobensteinu začeli v petek ob 16. uri s tekmo proti Sisku, dan pozneje jih ob isti uri čaka Sokol, zadnji dan pa ob 20. uri še gostitelj Ritten.

V tej sezoni alpske lige so Jeseničani trenutno na četrtem mestu, doživeli so en poraz v Celju, dobili pa štiri tekme. Njihova tekmeca v celinskem pokalu sta dve mesti pred njimi (Ritten) in mesto za njimi (Sisak). Z Rittnom se železarji v sezoni 2024/25 še niso pomerili, Sisak so septembra premagali s 3:2 po podaljšku.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bratski dvojec v Mariboru: ”Med igranjem na položajih zadnjih vezistov se v napadu izmenjujeva” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Alley-oop in trojka ob zvoku sirene za finiš napetega obračuna Lige OTP banka...Več

3

VIDEO: Kopitarjevi Kralji ponovno brez zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več