single
[3]
238326

Zoran Dragić z Bilbaom ugnal madridski Real

Avtor: Aljaž Pirnat
14. 10. 2024, 15.27

Med slovenskimi košarkarskimi reprezentanti je Zoran Dragić minuli konec tedna z Bilbaom v španskem prvenstvu premagal Real iz Madrida. Dobro formo na regionalnih in evropskih parketih še naprej kaže Aleksej Nikolić, je v pregledu na svoji spletni strani zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

V španskem prvenstvu sta Edo Murić z Lleido in Mike Tobey z Gran Canario izgubila, je pa veliki met z Bilbaom uspel Zoranu Dragiću.

S soigralci so namreč pred glasnimi domačimi navijači s 83:79 ugnali Real Madrid. Dragič, ki je med tednom izpustil tekmo Fibinega evropskega pokala, je proti Madridčanom na parketu prebil slabih 22 minut. Dosegel je deset točk, zbral po tri skoke in podaje ter prispeval levji delež k velikemu skalpu.

Še naprej dobro formo kaže Aleksej Nikolić. V dvoboju lige Aba proti Splitu je ob zmagi Cedevite Olimpije s 76:74 v 29 minutah prispeval 17 točk, skok in tri podaje, medtem ko je v evropskem pokalu pri porazu 70:78 proti Turk Telekomu dosegel deset točk, dva skoka in šest podaj.

Veliko ni zaostajal Jaka Blažič. Proti Turk Telekomu je dosegel deset točk in tri skoke v 23 minutah, medtem ko je v Aba ligi proti Splitu v 29 minutah prav tako dosegel deset točk ter imel tri skoke in dve podaji.

Do prve zmage v jadranski druščini je prišla novomeška Krka, ki je bila v Zagrebu z 81:74 boljša od Cibone. Najboljši posameznik tekme je bil Miha Cerkvenik. V 28 minutah je dosegel 22 točk, imel osem skokov in tri podaje. Proti Ciboni in Šentjurju je Jakob Čebašek obakrat dosegel devet točk, še za odtenek boljši statistični učinek pa je imel Tibor Mirtić. Proti Ciboni je dosegel 13 točk in štiri skoke, proti Šentjurju pa 14 točk, dva skoka in podajo.

Klemen Prepelič je z Dubajem prišel do zmage nad Borcem (87:74), pri čemer je dosegel šest točk, štiri podaje in dva skoka v slabih 16 minutah. Z belgijskim Kortrijkom pa je bil prav tako uspešen Leon Stergar. Za zmago 105:85 nad Mechelenom je v slabih 19 minutah igre prispeval devet točk in imel tri skoke ter podajo.

Vse bolj pomemben člen igre Braunschweiga postaja Luka Ščuka. V Fibinem evropskem pokalu so Nemci z 89:59 ugnali AEK Larnako, Ščuka pa je sedmim točkam dodal osem skokov in tri podaje. Osem skokov je zbral tudi ob porazu v nemškem pokalu proti Vechti (68:89), ko je prispeval še 11 točk in podajo.

Nekaj več minut v dresu Mege je dobil Sergej Macura in jih odlično izkoristil. Mega je v ligi Aba s 84:59 ugnala Mornar. Macura je igral slabih osem minut, dosegel devet točk in ujel dve odbiti žogi. Zaradi poškodbe v predelu dimelj, ki ga je doletela v prvem kolu evrolige proti Monacu, je s parketa še vedno odsoten član milanske Olimpie Josh Nebo.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zmaji letos zagotavljajo spektakel: Ljubljančani zabijali in podarjali “banane” (VIDEO)...Več

2

Napoved tedna: Vse oči uprte v debi Boštjana Cesarja na mariborski klopi (VIDEO)...Več

3

“Projektil” Mitje Janca, s polovice igrišča razparal mrežo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več