single
[3137,2]
238324

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko: United dobil tudi košarico Hoenessa

Avtor: Urban Kolman
15. 10. 2024, 10.05

Stuttgart je v lanski sezoni poleg Bayer Leverkusna bil največje presenečenje v nemškem prvenstvu. Švabi so pod vodstvom Sebastiana Hoenessa, ki jih je le leto prej šele po končnici za obstanek obdržal v Bundesligi, lansko leto zaključili na visokem 2. mestu in se uvrstili v ligo prvakov. Že med sezono se je začelo govoriti o prihodnosti nekdanjega trenerja Hoffenheima. Ugibanja so se končala marca, ko je Hoeness podpisal novo pogodbo. Nemški mediji so izdali, da naj bi poleti dobil zelo zanimivo ponudbi, ko jo je dvainštiridesetletnik zavrnil.

Bild je potrdil govorice, ki so bile prisotne že poleti. Hoeness je bil eden izmed kandidatov za stolček slovitega Manchester Uniteda. Rdeči vragi so poleti kljub osvojitvi FA pokala z novim vodstvom odprto iskali novega trenerja, a ker ga niso našli, so podaljšali sodelovanje z NIzozemcem Erikom ten Hagom. Odločitev, ki je vsako tekmo videti bolj nespametna.

Nemški strateg naj bi poleti zavrnil United, saj je nekaj mesecev prej zvestobo obljubil Stuttgartu. Med razlogi je bila tudi Hoenessova želja, da pri Švabih nadaljuje svoje delo in se zapiše v zgodovino kluba, kot je to storil njegov oče. Dieter Hoeness je bil v leta 1992, ko je Stuttgart osvojil prvenstvo generalni menedžer kluba. Pred tem je štiri sezone bil tudi igralec.

Stuttgart je pod nemškim trenerjem prikazal izjemno napadalec nogomet in dobro formo, kljub številnim poletnim prodajam nadaljuje tudi letos. Po šestih krogih imajo devet točk in so na osmem mestu nemškega prvenstva. Kljub rezultatskim nihanjem so že pokazali, kako nevarni so. Borussio Dortmund so premagali s 5:1, prav tako so v ligi prvakov nadigrali Real Madrid, a na koncu izgubili z 1:3.

Bayern – Stuttgart v soboto ob 18.25 na Šport TV 1

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Zmaji letos zagotavljajo spektakel: Ljubljančani zabijali in podarjali “banane” (VIDEO)...Več

2

Napoved tedna: Vse oči uprte v debi Boštjana Cesarja na mariborski klopi (VIDEO)...Več

3

“Projektil” Mitje Janca, s polovice igrišča razparal mrežo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več