single
[4]
238066

Železarji proti Cortini iščejo vrnitev na zmagovalno pot

Avtor: Urban Kolman
11. 10. 2024, 11.32

Jesenice so na slovenskem derbiju v četrtek prvič v sezoni Alpske lige izgubile. Po štirih zaporednih zmagah so železarji morali priznati premoč Celju. V Ledeni dvorani so domačini slavili s 6:2. Tekma je imela dvojni pomen, saj se je poleg Alpske lige štela tudi v državnem prvenstvu. Obe moštvi že v soboto čaka nov izziv.

Med strelce za Celje so se na srečanju vpisali Mintautiškis, Grahut, Tsarkovskyi, Sotlar, Kuret in Panasenko. Zadetka Jesenic sta v zaključku dosegla Selan in Brus. To je bila druga zaporedna zmaga Celja, po tem, ko so pred tem doma prav tako premagali vodilni Kitzbühel. S tem so na lestvici skočili na deveto mesto in imajo sedem točk. V soboto jih čaka gostovanje v Val Gardeni.

Železarji se po gostovanju v Celju vračajo v Podmežaklo. Na zmagovalno pot se bodo poskušali vrniti proti sosedom na lestvici Cortini. Italijanska ekipa ima po petih tekmah na računu dve zmagi in tri poraze, dva od teh po podaljšku ter ima zato osem točk. V zadnjem krogu jih je doma z 8:4 premagal Sisak.

Ekipi se v Alpski ligi redno srečujeta že od leta 2016. Skupno sta odigrali že 27 obračunov. Sedemnajstkrat so slavili železarji in desetkrat Italijani. Lansko sezono sta si moštvi izmenjali domači zmagi. V Podmežakli so Jesenice slavile s 4:3.

Jesenice – Cortina v soboto ob 17.55 na Šport TV 1

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več