single
[4]
238000

Olimpija pred novim zahtevnim preizkusom osredotočena na nadaljevanje zmagovitega začetka sezone

Avtor: Klemen Verlič
10. 10. 2024, 13.31

Četrti vikend nove sezone ICE Hockey League prinaša nov pomemben obračun hokejistov Olimpije. Ti se bodo v petek zvečer v Tivoliju pomerili proti neugodnemu Bolzanu.

Bolzano je v zadnjih letih v ICE Hockey League sila nepredvidljiv. V uvodnih šestih tekmah letošnje sezone pa je zbral kar pet zmag. Premoč je moral priznati le v šestem krogu, v katerem pa ga je Asiago premagal s kar 8:2. Kljub temu so Italijani na “debakel” kot so opisali predstavo proti rojakom odgovorili kot se spodobi, z zanesljivo zmago nad Fehervarjem na Madžarskem s kar 3:0.

Najbolj vroč hokejist Bolzana je po uvodnih šestih krogih Dustin Gazley, ki je zbral tudi prav toliko točk. Eno manj sta doslej zabeležila Daniel Mantenuto in Brad McClure. Obramba Olimpije je tako pred zahtevno nalogo, a tudi sama letos že večkrat dokazala, da lahko ustavi tudi najboljše posameznike lige.

Ljubljančani so doslej prav tako izgubili le enkrat in v nov ambiciozen projekt vstopili z izjemnim zagonom, ki ga z zmago s 3:0 ni uspela ustaviti niti zasedba Innsbrucka. Tudi Olimpija je namreč v zadnjem krogu zmagala. S 5:2 je bila boljša od Voralrberga, hkrati pa v domači hali Tivoliji letos še ni okusila grenkobe poraza. Medsebojni obračun druge in tretje ekipe lige bo zanje nov pravi preizkus.

Olimpija – Bolzano v petek ob 19.00 na Šport TV 2!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več