single
[2]
237990

Grčijo pretresla nenadna smrt soigralca treh slovenskih reprezentantov

Avtor: Klemen Verlič
10. 10. 2024, 11.10

Iz Grčije prihajajo vesti o smrti branilca grškega nogometnega velikana Panathinaikosa Georgea Baldocka, ki je v še nepojasnjenih okoliščinah umrl v starosti 31 let, poročajo tiskovne agencije, med njimi dpa in AFP. V Angliji rojenega grškega reprezentanta so našli mrtvega v bazenu hiše, ki jo je imel v najemu v Glyfadi v južnih Atenah.

Vzroka smrti nogometaša grških zelenih še niso ugotovili, prve informacije kažejo, da so ga nezavestnega našli v bazenu. Policija za zdaj ni odkrila sumov, da bi bila njegova smrt posledica kaznivega dejanja. Vzrok smrti bodo lahko potrdili šele po opravljeni obdukciji.

Baldocka je več ur skušala priklicati žena, ki je v Angliji z otrokom, a se na njene klice ni odzval. Povezala se je z lastnikom hiše, v kateri je živel Baldock, in on je bil tisti, ki je v bazenu našel negibno telo 31-letnega igralca, poročanje grških medijev, povzemajo britanski novičarski portali.

Izkušeni branilec je skoraj celotno kariero preživel v Angliji, kjer je igral za MK Dons, Northampton, Tamworth, Oxford United in Sheffield United, letos poleti pa se je preselil k Panathinaikosu, kjer igrajo tudi trije slovenski reprezentanti Adam Gnezda Čerin, Andraž Šporar in Benjamin Verbič.

Baldock je grškega porekla po babici in je debitiral za Grčijo ob zmagi z 1:0 proti Severni Irski v Windsor Parku v Belfastu junija 2022. Skupno je za grško selekcijo zbral 12 nastopov.

Za Panathinaikos je zbral štiri nastope, zadnjega pa v nedeljo na derbiju proti Olympiakosu.

Policija je poskušala Baldocka oživiti na kraju dogodka, vendar neuspešno, enota nujne medicinske pomoči pa je potrdila njegovo smrt, poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na policijskega uradnika.

“Lahko potrdimo, da je George umrl,” je smrt nogometaša potrdila njegova družina. “Kot družina smo v šoku zaradi te strašne izgube.”

“Šokirani smo, šokirani smo zaradi izgube našega Georgea,” so sporočili iz Panathinaikosa.

“Celotna skupnost Panathinaikosa obžaluje njegovo prezgodnjo smrt. Stojimo ob strani njegovi družini in ljubljenih Georgea Baldocka.”

Sheffield United je prav tako izrazil šok ob novici o smrti njihovega nekdanjega igralca: “Branilec je zapustil klub poleti po sedmih letih na Bramall Laneu in je bil izjemno priljubljen pri navijačih, strokovnih sodelavcih, osebju in soigralcih, ki so skupaj z njim ponosno nosili rdeče-beli dres.”

V stanju šoka je tudi grška nogometna javnost. Novica o Baldockovi nenadni smrti je državo pahnila v žalovanje.

Člani grške reprezentance, ki so trenutno v Londonu, saj jih v četrtek zvečer čaka dvoboj z Anglijo, težko verjamejo tragični novici. Baldock je za Grčijo nazadnje nastopil marca 2024 proti Gruziji.

Grška reprezentanca je na Evropsko nogometno zvezo Uefo naslovila uradno prošnjo, da lahko proti Angliji reprezentanti nosijo črne trakove in da pred tekmo spomin na umrlega počastijo z minuto molka.

V njegovem klubu Panathinaikos so se odločili, da bodo upokojili številko 32, ki jo je nosil v klubu.

Foto: Orange Pictures via Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več