single
[2]
237982

Ačimović pred tekmo z Avstrijo miren: “Že smo jih premagali in vemo, kaj nas čaka”

Avtor: Klemen Verlič
10. 10. 2024, 10.02

Mlada reprezentanca Slovenije je v Lendavi v sredo opravila zadnji trening pred današnjim odhodom v Avstrijo. Četa selektorja Milenka Aćimovića bo v petek v Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo tekmo skupinskega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.

V moštvu glede na prvotni seznam ni sprememb, zadnji trening na domačih tleh je zaradi težav z virozo izpustil Jošt Pišek. “Zaenkrat je priprava na tekmo enaka kot na vse druge. Prevelike filozofije ni. Reprezentanco Avstrije poznamo, vemo, kaj nas čaka, z njimi smo igrali že lani, analizirali smo njihovo igro. Nič kaj ni preveč drugače kot pred ostalimi tekmami, v igri za napredovanje pa so še tri reprezentance,” je pred sredinim treningom medijem razkril Milenko Aćimović. Selektor mlade izbrane vrste je ob tem pohvalil tudi odlične pogoje za vadbo, ki jih je reprezentanca imela v nogometni akademije na obrobju Lendave.

V slovenski ekipi pred petkovim obračunom v Dunajskem Novem mestu vlada dobro vzdušje. Nogometaši so odločeni, da na avstrijskih tleh uspešno dokončajo kvalifikacijsko misijo, ki so jo pričeli z uvodno zmago v Sarajevu. Pričakovati je, da bo Svit Sešlar tudi v petek med najpomembnejšimi aduti slovenske zasedbe. Dvaindvajsetletni nogometaš sredine igrišča je bil pred dobrim letom že ključni mož v obračunu s severnimi sosedi, saj je v Fazaneriji zatresel avstrijsko mrežo in Slovencem priigral pomembno zmago.

“Ne glede na to, koliko tekem ima Francija, če si pred takšno reprezentanco, ti to daje potrditev, da skozi kvalifikacije delaš dobro. Smo že proti koncu kvalifikacij, odigranih je bilo že veliko tekem. Pred zadnjo tekmo smo v položaju, ko lahko imamo enako število točk ali pa smo lahko celo pred Francijo, potem ni treba izgubljati veliko besed in veš, da si na dobri poti,” je dejal Sešlar.

Pred slovensko reprezentanco je kljub vodstvu v skupini in ugodnemu izhodišču zahtevna preizkušnja, saj Avstrija ni izgubila na zadnjih šestih domačih tekmah. Svoje adute imajo tudi Slovenci, saj je četa Milenka Aćimovića neporažena že vse od lanskega septembra, ko je morala na Bonifiki čestitati Franciji. Del pozitivne serije so tudi štiri gostujoče tekme, nazadnje neodločen izid v deželi galskih petelinov.

“V nogometu takšna tekma ne pride sama od sebe, to se ne zgodi preko noči. Za takšno tekmo je potrebno biti superioren skozi celotne kvalifikacije, biti eno leto brez poraza in obenem neporažen na zadnjih štirih gostujočih tekmah. Vse to so fantje že naredili, ob koncu kvalifikacij pa prihaja še tekma, ki odloča o evropskem prvenstvu. Fantje so garali za to, trdo so delali, zdaj pa je ostala še ena preizkušnja,” je še poudaril Aćimović.

Avstrija – Slovenija v petek ob 20.25 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: NZS

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več