single
[4]
237977

Najboljši strelec švedske lige zvečer proti rekorderjem v naslovih lige prvakov

Avtor: Klemen Verlič
10. 10. 2024, 09.15

V četrtek zvečer bomo nadaljevali s prenosi švedske hokejske lige. Med seboj se bosta pomerili moštvi z visokimi ambicijami in kakovostnimi posamezniki. Obračun Farjestada in Frolunde pa si boste lahko ogledali na našem prvem programu.

Farjestadu zaenkrat uspeva sijajen vstop v sezono. Odprl jo je s štirimi zaporednimi zmagami v ligi prvakov, dodal pa jim je šest zaporednih zmag v domačem prvenstvu. Prvič je Farjestad moral tekmecem priznati premoč prejšnji konec tedna proti ekipi HV 71 iz Jönköpinga. Kljub temu se po sedmih odigranih krogih nahaja na prvem mestu lestvice izjemno močnega švedskega prvenstva. Poleg tega pa klub iz Karlstada v svojem kadru tudi najboljšega strelca lige Davida Tomaška, ki je že pri trinajstih točkah.

A pred moštvom na vrhu lestvice je nova zahtevna naloga. Drevi bo namreč gostil vselej neugodno Frolundo, za katero je več kot tri sezone igral zdajšnji član celovškega KAC-a Jan Muršak. S štirimi zmagami rekorderji po številu naslovov v ligi prvakov so vseeno v uvodu v novo sezono že trikrat “kiksnili” in se tako nahajajo šele na šestem mestu razpredelnice. Kljub temu samozavest lahko črpajo iz dveh zaporednih zmag v zadnjih dveh krogih.

Vsekakor se na švedskem obeta pravi hokejski spektakel, ki ga ljubitelji najhitrejšega moštvenega športa ne boste želeli zamuditi.

Farjestad – Frolunda ob 18.55 na Šport TV 1!

Foto: Fredrik Karlsson/Bildbryan via Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več