single
[2]
237974

Slovenija kljub težavam s poškodbami pripravljena na obračun s Haalandovo Norveško

Avtor: Klemen Verlič
10. 10. 2024, 08.24

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala tretjo tekmo v ligi narodov. V ligi B bo po domačih remiju in zmagi proti Avstriji oziroma Kazahstanu igrala proti Norveški, ki ima prav tako štiri točke po dveh krogih.

Selektor Matjaž Kek je malce potarnal glede stanja v ekipi, ki so jo kar precej načele zdravstvene težave, ob tem mora paziti tudi na kartone. Če Adam Gnezda Čerin, Jan Mlakar, ki se tudi ukvarja z določenimi zdravstvenimi težavami, Žan Celar in Erik Janža dobijo nov rumeni karton, ne bodo mogli igrati v nedeljo v Kazahstanu.

Timi Max Elšnik pa je izpostavil, da zaradi odsotnosti norveškega kapetana Martina Oedegaarda pričakuje več fizične igre in duelov.

“Ob tem imajo izjemno višino, tako Alexander Soerloth kot Erling Haaland sta velikana v napadu in bo treba biti pazljiv pri prekinitvah na obeh straneh igrišča,” je opozoril in zaključil, da bo zato mogoče imela Slovenija kakšen odstotek časa žogo več v posesti.

“Ampak kot pravi selektor – posest ne pomeni nič, če nismo nevarni. tako da bomo iskali zadetek. Imamo odlične napadalce.”

Tak je tudi Benjamin Šeško, ki je s štirimi zadetki trenutno najboljši strelec lige B. Norvežan pa imajo mojstra v Haalandu (13 golov na 12 tekmah lige narodov) in tudi Soerlothu, ki je prav tako fizično močan.

Slovenija drugič zaporedoma igra v ligi B, le še dve točki ji manjkata, da izenači točkovni izkupiček iz prejšnje izvedbe lige narodov.

V tem tekmovanju sicer napada prvo zmago v gosteh po štirih tekmah (trije remiji, poraz). Proti Norvežanom ni izgubila na zadnjih treh obračunih, sicer pa je v vseh tekmovanjih neporažena zadnjih 12 tekem (neupoštevajoč poraz po enajstmetrovkah na EP proti Portugalski).

Norveška, ki je 24 let brez velikega tekmovanja, v ligi B nastopa tretjič, tokrat je uvodoma v Kazahstanu remizirala, doma pa ugnala Avstrijo. Zdaj bo lovila drugo zaporedno zmago – prvič po septembru oziroma oktobru 2023. V ligi narodov je doma dobila sedem od desetih tekem.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več