single
[2]
237941

Kimmich izrekel dobrodošlico napornemu urniku: “Morda je moje mnenje nekoliko nepopularno”

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 10. 2024, 14.11

Za razliko od številnih drugih nogometašev, je vezist münchenskega Bayerna Joshua Kimmich za nemško sedmo silo dejal, da nima nikakršnih težav z natrpanim urnikom, ki ga prinaša modern nogomet in da se veseli igranja večjega števila tekem.

V zadnjih nekaj mesecih so se številni velezvezdniki najlepše igre na svetu pritoževali nad velikim številom tekem, ki jih je potrebno odigrati tekom sezone. Med njimi je bil tudi vezist Manchester Cityja Rodri, ki je pred nedavnim tudi staknil hudo poškodbo kolena, zaradi katere je Španec primoran izpustiti preostal del aktualne sezone.

Oglasil pa se je zvezdnik bavarskega ponosa Joshua Kimmich, ki je dejal, da uživa v napornem urniku, ki ga zahteva profesionalni nogomet, in da s pogostim igranjem nima nikakršnega problema.

“Morda je mnenje nekoliko nepopularno, saj sem nekdo, ki rad veliko igra in ki ima rad veliko število tekem. Osebno se veselim tekem Lige narodov, ki prihajajo med reprezentančnim premor,” je sprva svoje mnenje izrazil Kimmich.

“V nogometu poškodbe vedno so bile in bodo. Toda potrebno je poudariti, da so tudi ekipe vedno večje in da je na voljo večje število menjav. Osebno imam raje teden z večjim številom tekem kot pa navaden teden z zgolj enim srečanjem. Bolj zabavno je igrati več,” je nato dodal nemški reprezentant.

“Nisem prepričan, če bi manjše število tekem pomenilo tudi manj poškodb. Teh se ogromno zgodi tudi na treningih ali po nesreči. Vsekakor pa drži, da so poškodbe mišic povezane z večjo obremenitvijo teh,” je v zaključku še opozoril 29-letni vezist.

Razbremenitev nogometnega urnika je pred nedavnim zahtevalo tudi FIFPro svetovno združenje profesionalnih nogometašev, ki nagovarja pristojne, da implementirajo ukrepe, s katerimi bi zmanjšali število potovanj in posledično poskrbeli, da so igralci deležni dovoljšne količine počitka.

Foto: AP Photo/Frank Augstein via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)...Več

2

Weghorst z zadetkom in podajo v sodnikovem dodatku poskrbel za delirij na Johan Cruijff Areni (VIDEO)...Več

3

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več