single
[3]
237917

Tabor Cedevite Olimpije: “To je šele tretja evropska tekma sezone, razlogov za preplah ni”

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 10. 2024, 09.30

Košarkarji Cedevite Olimpije so včeraj v Ankari proti tamkajšnjem Turk Telekomu doživeli prvi poraz v letošnji izvedbi BKT EuroCupa. Po dveh zmagah v uvodnih dveh kolih proti Cluju in Benetkam, so Turki tokrat slavili z rezultatom 78:70.

Zmaji so včeraj turško prestolnico zapustili praznih rok. Ljubljančani, ki ki jih je ob odsotnosti glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića s klopi vnovič vodil prvi pomočnik trenerja Đorđe Adžić, so z izidom 78:70 morali priznati premoč Turk Telekomu.

Ekipi sta bili sicer tekom celotnega srečanja blizu, a so domači vseskozi uspeli držati minimalno prednost. Po prvi četrtini so vodili za štiri točke (26:22), med polčasom pa za šest (43:37). Olimpija nizkega zaostanka ni uspela izničiti in je na koncu izgubila za osem točk.

Za ljubljansko zasedbo so največ točk, in sicer vsi po deset, dosegli DeVante Jones, ki je temu dodal še 5 asistenc, Aleksej Nikolić (6 asistenc), Jaka Blažič ter Derek Ogbeide

“Čestitke nasprotni ekipi in trenerju, zgradili so zelo dobro ekipo. Vedeli smo, da nas čaka težka preizkušnja, a smo celotno tekmo tekmecem dobro sledili. Oboji smo preizkušali različne taktike. Sami se na njihove nismo dobro prilagodili. Nasprotniku smo dovolili petnajst napadalnih skokov, kar je bila najslabša točka naše predstave. To je šele tretja tekma sezone, igrali bomo naprej. Ekipi Turk Telekom in trenerju želim srečo v nadaljevanju sezone,” je po srečanju dejal prvi pomočnik glavnega trenerja Cedevite Olimpije Đorđe Adžič.

Vir: KK Cedevita Olimpija
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več