single
[3]
237839

Tretja zaporedna evropska zmaga Zmajev? Zakaj pa ne, forma je vse boljša!

Avtor: Blaž Magdič
8. 10. 2024, 09.30

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 18.30 po slovenskem času stopili na parket v Ankari, kjer se bodo na tekmi tretjega kola rednega dela BKT EuroCupa pomerili s Turk Telekomom. Srečanje si boste lahko ogledali na našem prvem programu, s studijskim delom začenjamo ob 17.45.

Medtem, ko je Cedevita Olimpija v uvodnih dveh kolih rednega dela BKT EuroCupa premagala U-BT Cluj-Napoco in Umano Reyer, je Turk Telekom v prvem kolu na domačem parketu z rezultatom 72:66 najprej premagal 7Bet-Lietkabelis, v drugem pa prejšnji teden na gostovanju z rezultatom 68:63 še Aris. Minuli konec tedna je Turk Telekom uspešno vstopil tudi v novo sezono turškega državnega prvenstva, saj je na gostovanju z 72:70 premagal Galatasaray.

Turk Telekom v nadaljevanju sezone ne bo mogel več računati na Vasilisa Charalampopoulosa, ki je na obračunu z Arisom staknil hujšo poškodbo kolena. Na prvi tekmi z Lietkabelisom je dosegel sedem točk, na dvoboju z grško ekipo pa je dosegel 15 točk.

Turška zasedba je v sezoni 2022/23 nastopil v velikem finalu Evropskega pokala, sezono pred tem se je z Zmaji pomerili v osmini finala, Ljubljančani pa so turški kolektiv takrat v Stožicah izločili iz bojev za najvišja mesta. V sezoni 2023/24 je Turk Telekom prav tako nastopil v osmini finala, iz končnice pa so jih izločili London Lions.

Cedevita Olimpija je v novo sezono Evropskega pokala vstopila z dvema zmagama in s tem po dveh odigranih tekmah v rednem delu sezone že presegla izkupiček iz minule sezone. V Turčijo so Zmaji odpotovali z lepo popotnico iz Bara, kjer so v soboto z rezultatom 92:82 premagali Mornar-Barsko zlato in tako vknjižili tudi prvo zmago v AdmiralBet Ligi ABA.

EuroCup, Turk Telekom Ankara – Cedevita Olimpija, 18.30 na Šport TV, studio ob 17.45.

 

Foto: Sportida.com
Vir: KK Cedevita Olimpija

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več