single
[3194]
237830

Rožič Mavrič: “Koper z vrhunsko obrambo, lahko se kosa z najboljšimi”

Avtor: Blaž Magdič
8. 10. 2024, 10.21

Slovensko nogometno prvenstvo bo v letošnji sezoni očitno izenačeno kot že dolgo ne. Po enajstih krogih, ko je za nekaj dni vnovič v ospredje stopil reprezentančni nogomet, najbolje kaže Olimpiji, ki pa ima le točko več od večnih rivalov iz Maribora.

Po več kot četrtini prvenstva je kar pet kolektivov znotraj treh točk. Na tretjem mestu in četrtem mestu so Koprčani in Celjani, oboji so zbrali 20 točk, peti Bravo pa le eno manj.

Zaenkrat se zdi, da so Primorci najlepše presenečenje sezone, čeprav v Kopru vsako leto napovedujejo boje za evropska mesta, so jih le redki pričakovali na tretji poziciji. Pod taktirko Oliverja Bogatinova kanarčki predvsem v obrambnem smislu delujejo izjemno, če gre zaupati statističnim parametrom, celo najbolje v Prvi Ligi Telemach.

Na enajstih tekmah je Koper prejel vsega štiri zadetke, tudi ob nedeljski zmagi proti vodilni Olimpiji so nekdanji prvaki uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno (1:0).

“S tekmo proti Olimpiji je Koper naredil še korak več v fazi branjenja, letvica je postavljena še višje. Vnovič so pokazali, da lahko zdržijo pritisk nasprotnika in so enakovredni tudi favoriziranim ekipam lige,” je bil nad podobo obalnega prvoligaša navdušen nekdanji reprezentančni branilec Matej Rožič Mavrič.

 

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več