single
[1176]
237777

Gajser s prehitevanjem leta mimo Avstralca (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
7. 10. 2024, 10.43

Včeraj je v britanskem Matterley Basinu bilo na sporedu zadnje dejanje letošnje sezone motokrosa. Najboljši vozniki sveta so se pomerili za prestižni Pokal narodov, ki je sicer odromal v roke avstralske ekipe, ki je slavila v zasedbi Jett Lawrence, Hunter Lawrence in Kyle Webster. Drugi so bili Američani, tretji pa Nizozemci. Kot posameznik pa je med vsemi najbolj izstopal slovenski as Tim Gajser, ki je zmagal na obeh dirkah, na katerih je nastopil.

Gajser je izjemno vozil že na prvi dirki, ko so se pomerili vozniki razredov MXGP in MX2. S skoraj sedem sekund prednosti pred prvim zasledovalcem Američanom Elijem Tomacom je praktično pokoril konkurenco. Tretji je bil sicer Francoz Romain Febvre, četrti pa aktualni svetovni prvak Jorge Prado, ki se včeraj na razmočeni podlagi nikakor ni znašel.

Na tretji dirki, na kateri so se pomerili vozniki razredov MXGP in MX Open pa se je moral Makolčan bistveno bolj potruditi. Skozi celotno dirko je z Avstralcem Jettom Lawrencom bil v neposredni bitki za zmago in dolgo je kazalo, da mu tekmeca tokrat ne bo uspelo prehiteti. A Gajser se ni dal vse do zadnjega in je v zadnjem krogu dirke v zadnjem ovinku z agresivnim napadom prišel mimo Avstralca in kot prvi prečkal ciljno črto.

Gajser je tako na Pokalu narodov prišel do dveh posamičnih zmag, Slovenija, za katero sta nastopala še Jan Pancar in Jaka Peklaj, pa je kot ekipa tekmovanje končala na zgodovinsko visokem sedmem mestu.

VIDEO: Prehitevanje Tima Gajserja v zadnjem krogu tretje dirke Pokala narodov

Video is not available for your country.

Foto & video: ŠTV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več