single
[3194]
237771

Mavrič Rožič: Bogatinov preigral Sancheza, Kopru se je tveganje izplačalo (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
7. 10. 2024, 10.11

Nogometaši Kopra so včeraj v ljubljanskih Stožicah presenetili Olimpijo in z borbeno igro v obrambi iz prestolnice odnesli vse tri točke. Zmaji so tako doživeli tudi prvi poraz v letošnji izvedbi državnega prvenstva. V studiu po tekmi smo se z gostom Matejem Rožičem Mavričem pogovarjali, kako je potekal taktični dvoboj med obema moštvoma.

“Oliver Bogatinov je danes ‘preigral’ Victorja Sancheza predvsem s pogumnim začetkom, hitro tranzicijo in odlično igro v obrambi. Mislim, da je v taktičnem smislu danes trener Kopra zadel v polno,” je po včerajšnjem obračunu sprva dejal Mavrič Rožič.

Oba trenerja sta po tekmi govorila tudi o igralni površini, ki je bila včeraj precej razmočena in zdelana ter je tako enim kot drugim povzročala obilico težav. To je sicer zagotovo šlo bolj na roko igralcem Kopra, ki so se večji del srečanja krčevito branili in so žogo imeli manj časa v svoji posesti.

“Kot sta povedala oba stratega, je bila zelenica izjemno težka za igranje nogometa. Enemu je to šlo v deficit, drugemu v prid, kar sta oba tudi priznala. Toda Koprčani so se znali prilagoditi, kar je nedvomno tudi ena odlika Bogatinova, ki je znal skovati načrt glede na težke razmere,” je izpostavil naš gost v studiu.

Kopru je včeraj med drugim tudi osmič v letošnji sezoni uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, obenem pa imajo kanarčki z zgolj štirimi prejetimi zadetki najboljšo obrambo v ligi.

“Bogatinov je zgradil zares homogeno ekipo. Koprčani skupaj stojijo zelo dobro in so izjemno kompaktni. Delujejo zelo sinhrono, tako v izhodih iz pozicije kot v vračanju na svoj položaj. Mislim, da so na treningih temu namenili ogromno časa in pohvaliti je treba njihovo delo in trud,” je v zaključku o koprski obrambi še povedal nekdanji slovenski reprezentant.

VIDEO: Matej Rožič Mavrič o taktičnem dvoboju Olimpije in Kopra ter koprski obrambi

Video: ŠTV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več