single
[3137,2]
237625

Kompany odgovarja kritikom: “Naš način igranja je zame pragmatičen, Frankfurt je zelo nevarna ekipa”

Avtor: Urban Kolman
6. 10. 2024, 08.22

Bayern se bo v novem krogu nemškega prvenstva poskušal vrniti na zmagovalni pot. Bavarci so med tednom doživeli prvi poraz v sezoni, ko jih je na gostovanju v Angliji šokirala Aston Villa. Bayern je pod vodstvom Vincenta Kompanyja prvič tako ostal brez zmage na dveh zaporednih tekmah. A naslednja naloga je vse prej kot lahka, saj varovanci Kompanyja odhajajo v Frankfurt, kjer so lani izgubili z 1:5.

Trener Bavarcev Vincent Kompany se zaveda, da jih čaka zahteven izziv: “Igranje v Frankfurtu je vedno nekaj posebnega. Ekipa je zelo močna v protinapadih, saj imajo veliko mladih igralcev, ki so zelo talentirani. Klub in ekipa še vedno rasteta, a za nas je to normalna tekma. Želimo osvojiti tri točke in nadaljevati dobro formo v nemškem prvenstvu.”

Belgijski strateg je potrdil, da bo tekmo preventivno izpustil Jamal Musiala, hkrati je potrdil, da Leroy Sane kandidira za začetek srečanja. Prav tako je bil prisiljen braniti svoj stil igre, ki naj bi bil na trenutke preveč napadalen: “Stil igre niso besede, ki jih sam velikokrat uporabim. Naš način igranja je zame pragmatičen. Ko izgubiš tekmo, se moraš pobrati in poskušati dobiti naslednjo. Kljub porazu smo s tekme proti Aston Villi lahko naučili veliko stvari.”

Na novinarski konferenci je bil poleg trenerja tudi direktor za šport in član odbora Max Eberl. Nekdanji vodja Gladbacha je prepričan, da je Bayern na pravi poti: “Na obeh tekmah, tako proti Leverkusnu in Villi bi lahko zmagali. Če bi jih odigrali večkrat, bi veliko večino dobili mi. Rezultat ni bil realen prikaz našega dela. Edina kritika predstave proti Villi je, da smo bili na 96 %. Moramo igrati po najboljših močeh. Proti Frankfurtu pričakujemo podobno srečanje, kot smo ga imeli med tednom.”

Eberl je potrdil, da se vodstvo z Musialo pogaja o novi pogodbi: “Nismo imeli samo enega sestanka. Smo v pogovorih in sem samozavesten. Jamal ve, da napredujemo. Je izjemen igralec in skupaj z Joshuo Kimmichom in nekaterimi ostalimi igralci bi moral biti novi obraz Bayerna. Tega se zaveda tudi sam. Ne vidim razloga, da bi zapustil klub.”

Eintracht Frankfurt – Bayern ob 17.25 na Šport TV 2

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več