single
[1176]
237580

(VIDEO) Gajser pred Pokalom narodov: “Mislim, da imamo zelo močno ekipo in da znova lahko dosežemo izjemen rezultat”

Avtor: Aljaž Pirnat
5. 10. 2024, 08.32

Sezona motokrosa počasi prihaja h koncu. Po tem, ko se je pretekli konec tedna zaključilo svetovno prvenstvo, ki ga je letos pred slovenskim asom Timom Gajserjem dobil Španec Jorge Prado, sedaj karavano čaka še poslednje dejanje sezone. V skladu s tradicijo je to tudi letos Pokal narodov, ki ga bomo v nedeljo tudi letos v živo prenašali na našem prvem programu.

Kot že omenjeno, je pretekli konec tedna padel zastor nad letošnjo izvedbo svetovnega prvenstva v motokrosu. Z zmago na poslednji dirki je na domačih tleh za številko ena letošnje sezone bil okronan Prado, Gajer pa je v skupnem seštevku končal na drugem mestu. Makolčan je bil sicer v igri za naslov vse do konca, a mu žal v poslednjem krogu ni uspelo skreirati preobrata. “Zagotovo bi si želeli drugačnega razpleta, a to je šport. Včasih zmagaš, včasih izgubiš. Danes sem sicer vozil solidno, a predvsem starti bi morali biti na boljšem nivoju. A kljub temu, moram biti s sezono zadovoljen, saj je bila dobra in konstantna,” je po dirki za VN Kozarja dejal Gajser.

28-letnega člana moštva HRC Honda sedaj čaka še zadnja preizkušnja v letošnjem tekmovalnem letu, in sicer prestižni Pokal narodov. Tam bo skupaj z Janom Pancarjem in Jako Peklajem branil barve Slovenije in po lanskem sijajnem devetem mestu, tudi letos priti do nove odmevne uvrstitve. “Zadnja tekma in zadnje dejanje v letošnji sezoni. Gre za tako rekoč olimpijske igre v motokrosu in vsega skupaj se že močno veselim. Dirka bo potekala v Matterley Basinu, ki je ena mojih najljubših prog. Imamo zelo močno ekipo, vsi smo v dobri formi in resnično upam, da nam uspe doseči nov vrhunski rezultat,” je pred nedeljskim Pokalom narodov še povedal Gajser.

VIDEO: Prispevek o Timu Gajserju pred Pokalom narodov

Pokal narodov boste v nedeljo od 14. ure dalje lahko v živo spremljali na našem prvem programu!

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več