single
[1176]
237450

Gajser pred Pokalom narodov cilja visoko: “Lani smo bili deveti, a letos želimo še višje”

Avtor: Aljaž Pirnat
3. 10. 2024, 13.58

Slovenski motokrosisti, na čelu s petkratnim svetovnim prvakom Timom Gajserjem, se bodo v nedeljo v britanskem Matterley Basinu potegovali za prestižni pokal narodov. Slovenija je na tem tekmovanju lani prišla do zgodovinsko visokega devetega mesta, letos pa si naši dirkači pod vodstvom Saše Kraglja prizadevajo stopiti še stopničko višje.

Tim Gajser je sezono svetovnega prvenstva sklenil na drugem mestu. Od njega je bil boljši le Španec Jorge Prado, s katerim je Makolčan skozi celotno leto bil srdit boj za svetovni tron, a na koncu bil za malenkost prekratek. A slovenski as v letošnji sezoni zagotovo še ni rekel zadnje, saj bo v nedeljo znova sedel na motor in skupaj z Janom Pancarjem in Jako Peklajem branil slovenske barve na Pokalu narodov, katerega prizorišče bo letos v Veliki Britaniji na trasi v Matterley Basinu.

Aktualni podprvak Gajser bo vozil v razredu MXGP, lani 13. v skupnem seštevku Pancar v razredu MX Open, mladi Peklaj pa bo Slovenijo zastopal v razredu MX2. Da bodo fantje na celotno tekmovanje na celotno tekmovanje čim bolje pripravljeni, pa bo skrbel selektor slovenske motokros reprezentance Sašo Kragelj.

Gajser se nadeja, da lahko slovenska zasedba letos, po tem ko je lani osvojila zgodovinsko visoko deveto mesto, znova pride do odmevnega rezultata. “Pokala narodov se že izjemno veselim in poskusil bom prikazati čim boljšo predstavo na tem enkratnem tekmovanju. Zelo rad dirkam na stezi v Matterley Basinu in v čast mi je, da letos lahko tu tekmujem za Slovenijo. Imamo fantastično ekipo. Že lani smo bili deveti in mislim, da je letos ekipa še močnejša, zato je cilj nedvomno končati še višje. Vendar ne glede na kaj se bo zgodilo, sem v sezoni 2024 izjemno užival in jo želim zaključiti na pozitivni noti,” je pred nedeljskim zaključkom tekmovalne sezone dejal petkratni svetovni prvak.

Na letošnji izvedbi tekmovanja bo sicer skupno tekmovalo 37 reprezentanc, od tega se 20 najboljših v skupnem seštevku kvalifikacij uvrsti v finale.

Vso dogajanje na letošnjem Pokalu narodov v motokrosu boste lahko v nedeljo od 14. ure dalje v živo spremljali na našem prvem programu!

Foto:Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več