single
[3194]
237173

VIDEO: Maribor v derbiju kroga brez težav do zmage, Domžale tudi po deseti tekmi brez zmage

Avtor: Klemen Verlič
29. 9. 2024, 22.22

Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagal Domžale s 3:0.

Nogometaši Maribora so v Domžalah upravičili vlogo favorita in brez posebnih težav ugnali zadnjeuvrščene Domžale, ki tako ostajajo brez zmage ter le z dvema točkama. Gostitelji so sicer oba polčasa pogumno začeli, celo imeli priložnost, da povedejo, toda v nadaljevanju so obakrat padli, kar so Mariborčani znali kaznovati, ob koncu prvega dela so dosegli dva zadetka, ob koncu tekme pa še enega. Z zmago so se varovanci Anteja Šimundže vrnili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice, za vodilno Olimpijo zaostajajo za vsega točko.

Domžale so bile v uvodnem delu tekme povsem enakovreden tekmec. Nevarne so bile predvsem po prekinitvah, najlepšo priložnost pa je zapravil Abraham Nwankwo, ki ni izkoristil velike napake gostujočega vratarja Ažbeta Juga. Temu je ušla žoga iz rok, Nigerijec je prišel do strela, zadel pa je prečko.

V 38. minuti je dobro mariborsko obdobje napovedal Josip Iličić, odlično je izvedel prosti strel, a mu je veselje preprečil domžalski vratar Rok Vodišek, ki je žogo odbil v kot. Po njem so Mariborčani izvedli lepo akcijo, Jan Repas je žogo poslal v sredino, v kazenskem prostoru pa je svojo kakovost dokazal Gabonec Orphe Mbina, ki je visoko skočil in z glavo poslal žogo v mrežo.

VIDEO: Zadetek Mbine za vodstvo Maribora 

Le tri minute pozneje je sodnik zaradi prekrška nad Janom Repasom dosodil najstrožjo kazen, uspešno jo je izvedel Iličić, žogo je v gol poslal z atraktivno “panenko”.

VIDEO: Suveren gol Iličića z enajstmetrovke

Na začetku drugega dela so Domžalčani spet kazali nekaj več energije, a nevarni niso bili. Gosti so nadzorovali igro, bili tudi nevarnejši, dvakrat je zagrozil Niko Grlič, ob njegovem drugem poskusu se je zatresla prečka. Končni izid je v 84. minuti po bratski akciji postavil Žiga Repas, ki je Vodiška presenetil s strelom z 20 metrov.

VIDEO: Zadetek Žige Repasa z razdalje za potrditev zmage Maribora

V naslednjem krogu bo Maribor gostil Celje, Domžale bodo gostovale pri Muri.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več