single
[3194]
237164

Koper po dolgih naporih z igralcem več v sodniškem podaljšku do zmage nad Radomljami

Avtor: Klemen Verlič
29. 9. 2024, 19.45

Nogometaši Kopra so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Radomlje z 1:0.

Nogometaši Kopra so na zadnjih dveh domačih tekmah vknjižili rezultat 0:0 in proti Radomljam, na Bonifiki tradicionalno neugodnim tekmecem, je dolgo časa kazalo, da bo tako še tretjič zapovrstjo. Kljub igralcu več – tega so imeli od 40. minute – in terenski premoči nikakor niso mogli doseči gola, tudi priložnosti za to niso imeli veliko. A v drugi minuti sodnikovega dodatka so vendarle prišli do vodstva in zmage, s katero so skočili na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, prehiteli so Celje in Muro.

Maloštevilni gledalci niso videli veliko zanimivega nogometa. Začetek je sicer napovedoval nasprotno, Nikola Burić je z desne strani prodrl v kazenski prostor, vendar je njegov strel vratar Emil Velić odbil v kot. Štiri minute pozneje se je na drugi strani podobna priložnost ponudila Andreju Pogačarju, toda tudi v tem primeru je dobro posredoval vratar, tokrat Metod Jurhar.

Nato se je igra umirila, Jurhar se je sicer v 28. minuti še enkrat izkazal s parado, s katero je žogo odbil po strelu od daleč Roka Štormana. V 40. minuti je moral predčasno v slačilnico Uroš Korun, ki je storil grob prekršek nad Franom Tomekom, ki prav tako ni mogel nadaljevati igre. V sodnikovem dodatku bi številčno premoč lahko izkoristil Isaac Matondo, po njegovem strelu je žoga zletela mimo leve vratnice.

Kljub igralcu več in pritisku Koprčani v drugem delu niso bili posebej nevarni. A Maročan Omar El Mansuri je v 77. minuti nakazal, da se ne misli predati. S strelom z dobrih dvajsetih metrov je zadel vratnico, več sreče pa je imel v drugi minuti sodnikovega dodatka, takrat je žoga le končala na mestu, kjer si je želel. Vmes med poskusoma Maročana je priložnost za Koper zapravil Mark Pabai, Radomljani pa bodo žalovali za priložnostjo v 89. minuti, ko je po protinapadu in lepi podaji Nemanje Gavrića v kazenski prostor z žogo pritekel Halifa Kujabi, a se je izkazal Jurhar.

V naslednjem krogu bodo Koprčani gostovali pri Olimpiji, Kalcer Radomlje bodo gostile Nafto 1903.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več