single
[4]
237094

Železarji postali pravi strokovnjaki za zmage v podaljšku: “Naslednjič želimo zmagati že po rednem delu”

Avtor: Klemen Verlič
29. 9. 2024, 10.02

Hokejisti Jesenic nadaljujejo z nizom zmag na začetku nove sezone alpske lige. Tudi na tretji tekmi sezone so osvojili dve točki, potem ko so po podaljšku v Podmežakli premagali Bregenzerwald.

Vselej neugodno avstrijsko zasedbo so železarji ugnali že drugič v letošnji sezoni. Potem ko so v gosteh slavili po izvajanju kazenskih strelov, so bili v domači Podmežakli boljši po podaljšku, v katerem je zmagoviti zadetek dosegel Erik Svetina. Ta je tekmo končal z dvema zadetkoma, enako kot Gregor Koblar, ki je bil po srečanju zadovoljen z nadaljevanjem zmagovitega niza.

“Po tekmi se odlično počutim, še bolj pa sem zadovoljen z zmago, ki je najpomembnejša. Upam, da bomo še naprej zmagovali. Z igralci smo se dobro ujeli, za naprej pa vemo, da moramo zbrano igrati vseh šestdeset minut in ne samo petindvajset, tako kot tokrat. Malce nas je potrl prejeti zadetek v zadnjih sekundah, ker smo želeli zmagati že po rednem delu, a smo vseeno zadovoljni z zmago. Naslednjič pa upam, da osvojimo vse tri točke,” je po tekmi dejal najboljši igralec tekme na strani gostiteljev Gregor Koblar. Gol je sicer dosegel tudi Maks Selan, ki je dodal dve podaji. Tri asistence pa je zabeležil Jaka Šturm.

Zmaga Gorenjcev je bila v soboto stežka prigarana. Jeseničani so namreč že izgubljali s 3:1, nato pripravili preobrat in zadetek za 4:4 prejeli le dve sekundi pred koncem zadnje tretjine. Tudi pozen zadetek pa jih ni iztiril. Na lestvici s šestimi točkami Gorenjci v alpski ligi zasedajo tretje mesto in so ob Kitzbühlu in Meranu ena od le treh moštev, ki v tej sezoni še niso izgubila.

Celjani so morali doma s 3:2 priznati premoč aktualnim prvakom iz Salzburga in še nimajo točke. Tretjo tekmo sezone pa bodo odigrali že zvečer prav proti Bregenzerwaldu. Hokejski program na Šport TV pa bomo nadaljevali z obračunom ICE Hockey League, v kateri je zmagovito v sezono vstopila Olimpija. Po treh zaporednih zmagah bodo Ljubljančani gostili Pustertal. Klub pa bo v znamenju Oktoberfesta vsakemu polnoletnemu obiskovalcu dvoboja podaril brezplačno pivo.

Olimpija – Pustertal ob 17.45 na Šport TV 2!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več