single
[2,3194]
237022

Vidmar: “Pričakujemo zahtevno tekmo, proti Mariboru je vsak dodatno motiviran”

Avtor: Urban Kolman
28. 9. 2024, 13.47

Maribor v desetem krogu Prve lige Telemach odhaja na gostovanje v Domžale. Še drugič v aktualni sezoni se bodo vijoličasti pomerili z rumeno družino. Domžale po prvi četrtini sezone še vedno iščejo prvo zmago, medtem ko so Štajerci po devetih tekmah z 18 točkami tik pod vrhom. Kljub temu v taboru Maribora nasprotnikov ne podcenjujejo.

Branilec Lan VIdmar je pred obračunom dejal: »Vsaka tekma je pomembna, na vsaki gremo po zmago. Ni pomembno, kdo je na nasprotni strani, nižjeligaš ali enakovrednejša ekipa. Stremimo k zmagam in storili bomo vse, da bi bili čim bolj uspešni.«

Mladenič je zadnjih nekaj tekem izpustil zaradi poškodbe. Med tem časom je v ekipi prišlo do kar nekaj sprememb: “Prestopni rok je bil kar pester. Potrebovali smo nekaj časa, do dosežemo večjo stopnjo uigranosti. Zdaj že iz tekme v tekmo delujemo boljše na igrišču. Če bomo tako nadaljevali, se nimamo česa bati. Vesel sem, da sem znova zraven. Imel sem nekaj težav z ramenom, a jih skušamo s skupnimi močmi odpraviti in sem spet na voljo moštvu.”

V obrambi ima po odhodu Šoštariča Kariča in prihodu Luke Krajnca novega soigralca: “Vsaka zdrava konkurenca je dobrodošla. S Svenom sva se res dobro ujela, na igrišču, a tudi izven igrišča. Zdaj se je ekipa nekoliko premaša, tudi v obrambni vrsti. Luka in Bradley sta izredna igralca, prav tako fanta. Enkrat igra eden, drugič kdo drug. Kdor bo prispeval največ za ekipo, bo igral.”

“Vsak, ki spremlja nogomet, ve, da se zadeve hitro lahko obrnejo. Upamo, da se krivulja njihovih rezultatov ne bo obrnila navzgor prav v nedeljo. Zato bo dodatnega pomena tudi osebna priprava. Da Domžalčani nimajo veliko točk in bo zaradi tega naloga nekoliko lažja za nas, lahko morda razmišljajo nekateri gledalci ali opazovalci s strani. Zavedamo se, da je proti Mariboru vsak izredno motiviran in pričakujem zahtevno tekmo. Vemo, da moramo na igrišče s stoodstotno zbranostjo in da je na koncu vse odvisno od nas,” je dodal o težavah Domžal.

Med spomladnskim delom sezone je mreža večkrat ostala nedotaknjena, v tej fazi se še išče večja stanovitnost: “Težko je opredeliti, zakaj. Dejstvo je, da smo vmes prepoceni prejemali zadetke. Storjenih je bilo preveč napak, a smo zdaj že vsako tekmo bolj uigrani, trdni in pustimo manj prostora nasprotniku. V tej smeri moramo nadaljevati in v vsako naslednjo tekmo gremo, kot da je za nas finalna.”

Domžale – Maribor v nedeljo s studijskim delom od 19.30 na Šport TV 1

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več