single
[2,3194]
237005

Šimundža: “Moramo biti osredotočeni in spoštovati Domžale, ki so kljub težavam stalnica v prvi ligi”

Avtor: Urban Kolman
28. 9. 2024, 10.00

Maribor bo na derbiju desetega kroga Prve lige Telemach gostoval v ljubljanski kotlini. Vijoličasti bodo v nedeljo zvečer vstopili v drugo četrtino prvenstva. Čaka jih obračun z Domžalami. Na prvem letošnjem so v Ljudskem vrtu s 4:1 prepričljivo slavili Štajerci.

Strateg vijoličastih Ante Šimundža bo proti Domžalam ponovno lahko računal na Josipa Iličiča, a ostal je brez Souse in Božića. Počasi se vračajo tudi ostali odsotni igralci: “Kot prvi se nam bo pridružil Milec. Ne bom rekel, da je imel najlažjo poškodbo, a je šlo za najhitreje rešljivo zadevo in je že v polnem pogonu. Tudi z dodatnimi obremenitvami s strani kondicijskega trenerja. Soudani in Tetteh pa se počasi priključujeta, a še nista tako daleč, da bi trenutno lahko sodelovala v celotnem treningu.”

Zaveda se, da rumena družina kljub težavam predstavlja nevarnost: “Domžale so stalnica v prvi ligi. Prišli so v obdobje, s katerim niso zadovoljni, z naše strani pa to spoznanje ne igra vloge pri pripravi na tekmo. Analiza nasprotnika je pokazala pluse in minuse, zavedamo se, da imajo težave, vendar so stalnica v prvenstvu in jih bomo tako tudi obravnavali. Z dolžnim spoštovanjem in popolno osredotočenostjo.”

Dodal je: “Glede na zadnje rezultate tokrat pričakujem nekoliko bolj zaprto postavitev s strani Domžal, ki pa igrajo na domačem terenu in seveda imajo svoje ambicije. Pripravljamo različne načrte, A, B in C. Zadeve so razdelane.”

Še en dejavnik, ki ga velja upoštevati: na domžalski klopi bo Dejan Dončić, trener, ki je od blizu spoznal delovanje NK Maribor: “Nedvomno dobro pozna naš način dela. Bil je v mladinskem pogonu, vmes smo sodelovali in glede priprave na nas ima določeno prednost, saj je pridobil ustrezne informacije ob sodelovanju med prvo in mladinsko ekipo. Smernice so se v klubu zastavljale, tako da bi imeli enako razmišljanje. Kot trenerja ga poznam kot nasprotnika. Gre za delovnega trenerja, ki je že uspešno deloval v članskem nogometu. Ko je bil pri Nafti, smo se pomerili v finalu pokala. Vodil je tudi Triglav in že ima ustrezno kilometrino.”

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več