single
[2]
230352

Južna Koreja po Klinsmannu našla novega starega selektorja

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2024, 17.41

Nekdanji trener in kapetan Južne Koreje Hong Myung-bo se vrača na klop domače nogometne reprezentance, je danes, pet mesecev po odhodu nemškega stratega Jürgena Klinsmanna, sporočila tamkajšnja zveza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri zvezi dolžine pogodbe niso razkrili. Se pa Hong vrača na klop Južne Koreje deset let po tem, ko je odstopil po izpadu v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Braziliji 2014.

Petinpetdesetletni Hong sicer velja za enega najboljših južnokorejskih nogometašev. Branilec je bil kapetan reprezentance v polfinalu SP 2002, ki ga je Južna Koreja gostila skupaj z Japonsko, v četrtfinalnem obračunu proti Španiji pa je dosegel odločilni zadetek.

Klinsmanna, ki je kot igralec leta 1990 osvojil naslov svetovnega prvaka, je zveza razrešila z mesta selektorja po polfinalnem porazu na februarskem azijskem pokalu proti Jordaniji. Nemec je pri Južni Koreji preživel eno leto.

Tik pred njegovih odhodom se je nato izkazalo, da je na predvečer polfinalnega poraza prišlo do prepira med napadalcem Tottenhama Son Heung-minom in PSG Lee Kang-inom, v katerem si je Son izpahnil prst.

Južna Koreja je zadnje štiri kvalifikacijske tekme za SP odigrala pod vodstvom dveh začasnih trenerjev. Hong bo zdaj prevzel vodenje v zadnjih dveh fazah kvalifikacij za SP 2026, ki bo potekalo v ZDA, Kanadi in Mehiki.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več