single
[2,3194]
230342

Delovni konec tedna v Prekmurju: Mura predstavila dva novinca, Nafta že deveto okrepitev

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2024, 13.39

Bližamo se začetku nove sezone Prve lige Telemach. Slovenski prvoligaši še naprej krepijo svoje ekipe. Ena izmed najbolj aktivnih ekip poletja je novinec iz Lendave Nafta, ki je pripeljala mladega madžarskega napadalca Szabolcs Szalay. To je že deveta okrepitev Nafte. Pri njihovem največjem rivalu v Murski Soboti v zadnjih dneh prav tako niso počivali, saj so predstavili dva novinca. Klubu sta se pridružila krilni igralec Gal Kurež in grški branilec Vasileios Zogkos.

Gal Kurež je v lanski sezoni uspešno zastopal barve Rogaške, za katero je igral v spomladanskem delu sezone. Gal, ki je z Rogaško osvojil tudi naslov pokalnih prvakov, je za Slatinčane odigral dvajset tekem v vseh tekmovanjih in pri tem prispeval dva zadetka in pet asistenc ter bil ob tem eden najbolj standardnih članov moštva.

Triindvajsetletnik je v preteklosti branil tudi barve Olimpije in Brava, obenem pa je bil tudi član mlajših selekcij reprezentance Slovenije. Pogodbo s čarno-bejlimi je podpisal do 30.6.2025.

Kurež je ob podpisu za Muro dejal: “Od nekdaj sem užival, ko smo igrali v Fazaneriji. Vem, v kakšno mesto prihajam in vem, da ima Mura spoštovanja vredne navijače. Pričakovanja v Murski Soboti so povezana z bojem za čim višja mesta, saj si klub kot je Mura to zasluži. Verjamem, da se bom v Muri še naprej razvijal kot nogometaš, nivo igre želim dvigniti na raven, da morda potrkam tudi na vrata reprezentance.”

V Fazanerijo pa se seli tudi 24-letni grški branilec Vasileios Zogkos. Visokorasli branilec je kariero začel v Grčiji, kjer je bil član klubov Atromitos, Aris, Ifestos in Pas Giannina. Leto dni je preživel na posoji v italijanski Alessandrii, kasneje pa ga je pot vodila v Združene države Amerike, kjer je bil član Michigan Stars FC in z njimi osvojil naslov prvakov. Od tam se je podal v Albanijo, kjer je branil barve FK Bylis in FK Kukësi, kjer je bil standardni član prve enajsterice.

Vasileios je z Muraši že treniral na pripravah v ZDA. Čeprav gre za osrednjega branilca, pa se Vasilios dobro znajde tudi pred nasprotnikovimi vrati, saj je doslej v članski karieri vpisal že štirinajst zadetkov. Pogodbo z Muro je podpisal do 30.6.2026.

“Vesel sem, da sem tukaj. Ponosen sem, da bom predstavljal tako Muro kot klub, tako Mursko Soboto kot mesto. Vem, koliko ljudem tukaj pomeni Mura. Moram povedati, da so me ob prihodu lepo sprejeli, mesto je super, čuti se nogometni utrip. Verjamem, da bom ekipi pomagal priti do zastavljenih ciljev,” je ob podpisu dejal Grk.

Szabolcs Szalay je deveti poletni novinec v moštvu Nafte 1903. Novi napadalec modrih šteje 22 let, Lendavčanom pa ga je do konca sezone posodil ZTE.

Napadalec je nogometno kariero pričel pri Veszpremu, a se je že kot najstnik preselil v Haladas iz Sombotela. V začetku leta 2021 je sledil prestop v ZTE, ki ga je dvakrat že poslal na kaljenje, najprej je bil posojen Tiszakecskeju, v drugem delu minule sezone pa še Vasasu. V najmočnejši madžarski ligi je na 54 tekmah trikrat meril v polno. Nafta bo zanj prvi klub izven meja domovine.

Szalay je preteklosti igral za vse mlajše reprezentančne selekcije Madžarske, za izbrano vrsto do 21 let je na treh tekmah dosegel zadetek.

Prva liga Telemach se vrača 20. julija. Na Šport TV že prvi krog prekmurski derbi Mura-Nafta!

Vir: NŠ Mura/NK Nafta
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več