single
[1176]
230253

Gajser po kvalifikacijah za VN Lomboka: Žal mi je za izgubljeno mesto, a sem zadovoljen z vožnjo

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 7. 2024, 15.38

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na kvalifikacijski dirki druge indonezijske dirke osvojil drugo mesto, hitrejši od njega je bil le Nizozemec Jeffrey Herlings. VN Lomboka boste v nedeljo od 6.00 dalje lahko v živo spremljali na našem prvem programu.

Slovenski as je tako še dodatno povečal prednost v skupnem seštevku pred prvim zasledovalcem Špancem Jorgejem Pradom (564-540), ki je kvalifikacije končal na četrtem mestu. Zmagovalec današnje kvalifikacijske dirke Herlings pa je s 507 točkami skupno tretji.

“Malce me frustrira, da sem ob koncu dirke izgubil prvo mesto, a sem zadovoljen s svojo vožnjo, saj sem se na motorju počutil veliko bolje kot prejšnji teden. Zadovoljen sem tudi s svojim današnjim startom in upam, da mi tudi jutri uspe nadaljevati v slogu današnjega dne,” je po kvalifikacijski dirki dejal Gajser.

Drugi slovenski predstavnik v elitni konkurenci Jan Pancar je bil enajsti in tako za eno mesto zgrešil točko, v kvalifikacijah jih dobi najboljša deseterica.

Prva vožnja dirke za VN Lomboka v razredu MXGP bo v nedeljo ob 7.15 po slovenskem času, druga pa ob 10.10.

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več