single
[1176]
229240

Na nedeljski dirki italijanskega prvenstva v Ponte a Egoli prednjačila Ducatija, Pancar četrti

Avtor: Aljaž Pirnat
24. 6. 2024, 14.59

V nedeljo je na prizorišču v Ponte a Egoli potekala četrta dirka letošnjega italijanskega prvenstva v motokrosu. Po več kot dveh letih smo na motorju znova spremljali italijanskega veterana Antionia Cairolija, ki je na dirki v razredu MX1 osvojil drugo mesto. Slavil je njegov moštveni kolega pri Ducatiju Alessandro Lupino. Od slovenskih predstavnikov je nastopal Jan Pancar, ki je bil na dirki skupno četrti.

Voznika Ducatija sta si včeraj v Ponte a Egoli izmenjala zmagi. Legendarni Antonio Cairoli je namreč zanesljivo dobil prvo vožnjo pred Lupinom, v drugi vožnji pa sta se vlogi obrnili. Tretje mesto je za Ducatijema v obeh vožnjah zasedel voznik Honde Tropepe Guiseppe.

Edini Slovenec med včerajšnjo konkurenco v razredu MX1 Jan Pancar je s petim mestom v prvi in četrtim mestom v drugi vožnji zasedel skupno četrto mesto, sledil mu je Šved Alvin Öustlund (četrto mesto v prvi in peto mesto v drugi vožnji).

Po štirih dirkah opravljenih dirkah tako v skupnem seštevku italijanskega prvenstva vodi včerajšnji zmagovalec Lupino, ki je pri 1404 točkah, sledi mu Tropepe s 1340 točkami. Pancar je v skupni razporeditvi četrti, njegova točkovna bera pa znaša 1146 točk.

Pancarja sicer že konec tedna čaka naslednji težak test, ko se bo v sklopu svetovnega prvenstva v razredu MXGP potegoval za veliko nagrado Indonezije.

VN Indonezije v nedeljo od 6. ure dalje samo na Šport TV 1!

Foto: Facebook/TEM JP253 KTM Racing Team

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več