single
[3]
229223

Sekulić zadovoljen s prvo pripravljalno preizkušnjo: Igrali smo dobro, a lahko še precej bolje

Avtor: Aljaž Pirnat
24. 6. 2024, 11.01

Slovenski košarkarji so včeraj v litovski prestolnici začeli s sklepno fazo priprav pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre. Na prijateljski tekmi so se pomerili z Litvo, ki je bila boljša z 92:86. Ekipi se bosta ponovno udarili v torek, tokrat s prizoriščem v Stožicah.

Selektor Aleksander Sekulić je na spisek igralcev za srečanje imenoval 13 košarkarjev, vendar je zaradi slabega počutja dvoboj bil primoran izpustiti Jan Špan. Po dlje časa sta reprezentančni dres znova oblekla Edo Murić in Vlatko Čančar, ki sta bila odsotna zaradi poškodb, zaigrala pa sta tudi oba naturalizirana Američana Mike Tobey in Josh Nebo.

Za slovensko izbrano vrsto je bil sicer proti Litovcem najuspešnejši Aleksej Nikolić, ki je dosegel 19 točk, sledila pa sta mu Zoran Dragić in Klemen Prepelič, oba s po 18 točkami na svojem računu.

“Za nas je bila to dobra preizkušnja, da vidimo nekatere igralce. Videli smo kar nekaj stvari, tudi na čem moramo delati. Dobra je bila tudi reakcija nekaterih igralcev v lepem vzdušju. Na trdi tekmi proti zelo močnemu nasprotniku smo prikazali dokaj dobro igro, a mislim, da lahko igramo še precej bolje,” je po srečanju sprva dejal slovenski selektor Sekulić.

“Predvsem z menjavami smo si zadali, da ne bomo obremenili nekaterih igralcev, zato tudi ob koncu nismo igrali z najboljšo peterko. To ni izgovor za napake v obrambi in dovoljene napadalne skoke. To moramo izboljšati,” je nato še dodal 46-letni Ljubljančan.

Kot rečeno Slovence naslednja pripravljalna preizkušnja čaka že v torek, ko bodo gostili Litovce. Generalka pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir pa bo na sporedu v petek, ko v Stožice prihaja Brazilija.

Slovenske tekme kvalifikacij za OI v Parizu boste lahko v živo spremljali na Šport TV!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več