single
[3137,2]
219570

Med kandidati za trenerja Bavarcev tudi italijanski strateg

Avtor: Urban Kolman
5. 3. 2024, 09.46

Letošnja sezona Bayerna se ni izšla po načrtih. Bavarci so trenutno na 2. mestu nemškega prvenstva in za vodilnim Bayer Leverkusnom zaostajajo že za 10 točk. Do konca ligaške sezone je le še 10 krogov in zato je prvenstvo najverjetneje že odločeno. Na robu je tudi evropska sezona, saj Bavarce čaka povratni obračun osmine finala, v katerem morajo spreobrniti poraz z 1:0 proti Laziu. Pritisk na Thomasa Tuchla se zato še dodatno stopnjuje. Nemški mediji poročajo, da v primeru izpada iz lige prvakov nemški trener na klopi Bayerna ne bo dokončal sezone. Prav tako naj bi Bavarci že pripravili seznam njegovih zamenjav.

Tuchel, ki bo Bayern ne glede na razplet sezone zapustil poleti, bi ob porazu tako že nekaj mesecev prej ostal brez službe. Medtem ko ni jasno, kdo bi Bavarce v tem scenariju vodil do konca sezone, počasi v ospredje prihajajo imena trenerjev, ki jih vodstvo Bayerna želi pripeljati poleti.

Prvo ime na tem seznamu je že nekaj časa trener Leverkusna Xabi Alonso, a Bayern se bo moral zanj boriti s še enim nekdanjim klubom Španca Liverpoolom. Prav tako nekdanji vezist v pogodbi z lekarnarji naj ne bi imel klavzule, ki bi mu omogočala predčasen odhod oziroma naj bi ta v veljavo stopila šele po naslednji sezoni. Takrat bi Bayern zanj moral plačati 15 milijonov evrov. Oba kluba bi se posledično morala pogajati z lekarnarji, ki naj bi zahtevali okoli 20 milijonov.

Če jim ne uspe pripeljati Španca, potem naj bi se pri Bavarcih osredotočili na italijanskega stratega Roberta De Zerbija. Italijan trenutno vodi angleški Brighton, v preteklosti je deloval pri ukrajinskem Šahtarju ter v domovini pri Sassuolu in Beneventu. Zanj naj bi se še posebej ogrel novinec na odboru Bavarcev Max Eberl.

Foto: Chris Foxwell PSI-18919-0007 via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Peklaj: “Za nami je pozitiven vikend, na Pokalu narodov lahko osvojimo visoko mesto” (VIDEO)...Več

2

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

3

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več