single
[3137,2]
215774

Izvršni direktor lekarnarjev: “Alonsova pogodba ne vsebuje klavzul, a imamo ustni dogovor”

Avtor: Urban Kolman
28. 1. 2024, 13.26

Bayer Leverkusen je v soboto prvič od ponovnega začetka sezone ostal brez treh točk v nemškem prvenstvu. Pred domačimi navijači jim je točko vzela Borussia Mönchengladbach. Prednost pred Bayernom se je tako stopila na dve točki. Lekarnarji so kljub temu še vedno v dobrem položaju, a navijače trenutno bolj kot sam rezultat skrbi usoda trenerja Xabija Alonsa

Razlog za to je nepričakovana odločitev Jürgena Kloppa, da po koncu letošnje sezone zapusti Liverpool. Angleški velikan bo tako iskal novega trenerja in po mnenju strokovnjakov in medijev je glavni kandidat ravno Španec na klopi lekarnarjev. Kljub temu so po poročanju Sky Sports Germany pri Leverkusnu optimistični, da lahko Alonska zadržijo. Razlog naj bi bilo dejstvo, da je dvainštiridesetletnik vključen v načrtovanje naslednje sezone.

O njegovih načrtih v prihodnosti so v petek pred tekmo z Gladbachom vprašali tudi Alonsa. Ta se je izognil neposrednemu odgovoru in dodal, da tudi sam ne ve, kaj sledi v njegovi karieri.

Nekdanji španski reprezentant je bil pred meseci večkrat povezan s še eno bivšo ekipo Real Madridom, a govorice so potihnile, ko je Carlo Ancelotti podaljšal pogodbo. Nemški Bild je takrat razkril, da naj bi Španec v pogodbi imel klavzulo, ki mu omogoča odhod, v primeru, da se zanj zanima kateri izmed bivših klubov.

Izvršni direktor Bayerja Fernando Carro je naknadno zanikal obstoj klavzule, a izdal, da imajo s trenerjem sklenjen ustni dogovor: “Ne potrebujemo klavzul. Imamo odličen odnos in zaveda se, da smo resen klub. Nikogar ne bomo silili, da ostane. Želimo, da je srečen. Nič ni zapisanega na papirju. Ampak obstajajo tudi dogovori, ki niso na papirju. Če bo v prihodnosti želel drugam, se bomo usedli in pogovorili.”

Foto: Leon KŸgeler/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več