single
[3137]
215527

Kampl: “Našo jezo moramo spremeniti v motivacijo“

Avtor: Šport TV
26. 1. 2024, 13.25

Vezist Leipziga Kevin Kampl je spregovoril pred sobotnim derbijem proti Stuttgartu. Za Bike bo tekma ključnega pomena saj se lahko z zmago zavihtijo na tretje mesto nemške Bundeslige.

33-letni Slovenec je pred mikrofone novinarjev stopil po koncu enega izmed treningov. Komentiral je formo Leipziga v letu 2024 in podal svoje mnenje pred sobotnim srečanjem proti Stutgartu. Biki so na prvih treh tekmah v letošnjem letu zabeležili eno zmago ter dva poraza. Kampl je razočaran s formo v novem letu: “Druge polovice sezone si nismo želeli začeti na tak način. Oba poraza sta nas razjezila. Zdaj moramo to jezo spremeniti v nekaj pozitivnega. V soboto igramo z ekipo, ki je na lestvici mesto pred nami. Z morebitno zmago jih lahko prehitimo. To je tisto, na kar se moramo osredotočiti.”

Leipzig je oba poraza zabeležil na domačem igrišču. Frankfurt jih je premagal z rezultatom 0:1, proti vodilni ekipi Bayerju iz Leverkusna, pa so po napeti tekmi izgubili z 2:3. Kljub porazoma je Kampl v obeh tekmah videl nekaj pozitivnega: “Proti Frankfurtu in Leverkusnu smo pokazali veliko dobrega. Analizirali smo tudi področja na katerih smo lahko boljši. Tu govorim zlasti o branjenju standardnih situacij in o realizaciji naših priložnosti v napadu.”

Podobno kot Leipzig je tudi Stuttgart slabo začel leto. V prejšnjem krogu so presenetljivo izgubili proti štirinajsto uvrščenemu Bochumu. Slovenec je pred tekmo na Mercedes-Benz Areni samozavesten: “V Stuttgart potujemo samozavestni. Srečali se bomo z moštvom, ki igra hiter in atraktiven nogomet. Pripravijo si zelo veliko priložnosti. Tekom prve polovice sezone so svoj slog res izpopolnili. Igrajo podobno kot Bayer Leverkusen. Njihova igra bazira na kratkih podajah in zbranosti v obrambi. Nasprotnikom ne dajejo veliko prostora. Pripravili bomo načrt igre, ki nam bo omogočal, da bomo čim bolj konkurenčni. Upam da bomo prinesli tri točke nazaj v Leipzig “

Po nekaj mesečni odsotnosti se v vrste Leipziga vrača kapetan Willi Orban. Madžar je zadnjo tekmo za Bike odigral v začetku septembra prejšnjega leta. Kampl se zelo veseli vrnitve enega izmed najizkušenejših članov ekipe: “Je naš kapetan zato smo veseli, da je spet začel s treningi. Willijeva prisotnost na igrišču in izven njega je za nas izjemno pomembna. Prav tako ga je lepo spet videti nasmejanega. Ko nisi na igrišču in čas preživljaš v telovadnici ali s trenerji, je to lahko psihično zelo naporno. Vsekakor bomo čim bolj izkoristili pozitivno energijo, ki jo bo prinesel, ko se bo vrnil na igrišče.”

Foto: Guliver Image/Lukas Schulze

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več