single
[2]
215080

Padli na zadnji prepreki: PSV “le” izenačil rekord zaporednih zmag (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
22. 1. 2024, 08.17

Nizozemski velikan PSV v letošnji sezoni koraka proti svojemu petindvajsetemu naslovu nizozemskih državnih prvakov. Varovanci Petra Bosza so imeli po sedemnajstih krogih stoodstoten izkupiček in so v osemnajstem lovili nov rekord za število zaporednih zmag v prvenstvu. Po prvem polčasu obračuna proti Utrechtu je vse kazalo, da bo rekord padel, a domača zasedba se je v drugem polčasu vrnila in klub iz Eindhovna je prvič v sezoni ostal brez vseh treh točk.

Rdeče-beli so tako le izenačili rekord, ki so ga sami postavili v sezoni 1987/88, ko jih je vodil legendarni nizozemski strateg Guus Hiddink. Že izenačenje rekorda je velik dosežek, saj je generacija, ki jo je vodil Hiddink znana kot najbolj uspešna v zgodovini kluba. V isti sezoni so namreč postali tudi prvaki Evrope, ko so v finalu evropskega pokala premagali Benfico.

Z osvojeno točko in zmago Feyenoorda se je prednost pred edinim resnim zasledovalcem zmanjšala na deset točk, a še vedno bi se moral zgoditi pravi mali čudež, da PSV prvič po letu 2018 ne bi ponovno postal nizozemski prvak. Ekipa ima po osemnajstih tekmah najboljši napad s 60 doseženimi zadetki ter najboljšo obrambo z le osmimi prejetimi.

VIDEO: Zadetki Utrecht – PSV 

Video is not available for your country.

PSV bo sezono nadaljeval v pokalu, kjer jim med tednom čaka derbi proti Feyenoordu. V Eredivisie nato sledi domači obračun z Almere Cityjem, na začetku februarja moštvo Petra Bosza čaka gostovanje pri prerojenem Ajaxu. S februarjem se vrača tudi liga prvakov, kjer se bo PSV srečal z Borussio Dortmund.

Video: Šport TV
Foto: Guliver Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več