single
[3137,38]
214523

Kane in Dier znova združena pri Bayernu

Avtor: Šport TV
16. 1. 2024, 14.06

Bayern je v zimskem prestopnem roku okrepil angleški branilec Eric Dier. Nemci so Angleža pripeljali iz vrst Tottenhama kjer je igral zadnjih deset sezon.

Eric ni prvi nogometaš v svoji družini. Njegov dedek, Ted Croker je v petdesetih letih prejšnjega stoletja igral za Charlton Athletic. Po koncu kariere pa je opravljal funkcijo sekretarja na angleški nogometni zvezi. Ericov oče Jeremy pa je bil profesionalni teniški igralec in je velikokrat nastopil tudi na najprestižnejšem turnirju v Wimbledonu.

Zaradi službenih obveznosti njegove mame, se je Eric skupaj z družino pri sedmih letih preselil na Portugalsko. Tam je tudi začel svojo nogometno pot. Pridružil se je mladinski šoli Sportinga, kjer so takoj prepoznali njegov potencial. V Sportingovem mladinskem pogonu se je kalil do svojega sedemnajstega leta, ko se je vrnil v domovino in oblekel dres Evertona. Dier je dejal, da mu sprememba okolja ni bila pri srcu in je dolgo časa potreboval, da se je navadil na drugačno vreme, hrano, kulturo…

Dier je postal četrti Anglež, ki se je pridružil nemškem velikanu. Pol leta pred njim je v Bavarsko prestolnico prišel še en bivši član Tottenhama. Harry Kane je v poletnem prestopnem roku razburkal nogometno javnost, ko se je za petindevetdeset milijonov evrov preselil k Bayernu. Kane in Dier bosta tako po kratkem odmoru zopet soigralca. V angleški prestolnici sta se prvič spoznala v sezoni 2014/2015, skupaj pa sta za Tottenham in angleško reprezentanco zaigrala kar na tristo šestdesetih tekmah. Dier in Kane sta tako v londonskem klubu postala dobra prijatelja. Ko je ESPN Kanea vprašal s katerim soigralcem bi si želel sedeti na letalu, je ta izjavil: “Mislim da bi se odločil za Erica Dierja. Eric spi povsod – v avtobusu, na letalu tako, da se mi ne bo potrebno pogovarjati z njim. Verjetno bo spal vseh 12 ur ali kolikor dolgo let traja .”

Dier pa je poznan tudi po svojih dejanjih izven igrišča. Že vrsto let podpira dobrodelne organizacije, katerih cilj je pomagati ljudem, ki živijo v delu Londona iz katerega izhaja Tottenham. Leta 2020 je postal ambasador za organizacijo Sported, ki je v Angliji in širom sveta znana po svojih dobrodelnih kampanjah. Ukvarjajo se predvsem s problemom revščine in porastom kriminala v Združenem Kraljestvu.

Ni pa nogomet njegov edini vir zaslužka. Dier se namreč veliko ukvarja s svojima dvema podjetjema, ki jih je ustanovil z bratom. Prvi projekt je zagnal leta 2019, aplikacija z imenom Spotlas, ki ljudem pomaga pri izbiri restavracij. Njegovo drugo podjetje pa ima ime Yellow in se ukvarja z ustvarjanjem digitalnih vsebin.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več