single
[3137,2]
213166

Prihod Sancha odprl vrata za odhod nizozemskega reprezentanta

Avtor: Urban Kolman
4. 1. 2024, 13.18

Po poročanju nemških in angleških medijev je angleški napadalni vezist Jadon Sancho vse bližje vrnitvi v Borussio Dortmund. Manchester United bo Sancha posodil črno-rumenim. Prihod triindvajsetletnik pa bi lahko pomenil še zadnji žebelj v krsto za Nizozemca Donyella Malena, ki naj bi že nekaj časa hotel zapustiti Dortmund.

Štiriindvajsetletni Malen se je črno-rumenim pridružil poleti leta 2021, prišel je kot zamenjava za Sancha. V treh sezonah v dresu Dortmunda je vpisal solidno statistiko. Lani je v ligi prispeval 9 zadetkov in šest podaj, a že nekaj časa se govori, da ni zadovoljen s svojo vlogo v ekipi in zmanjšano minutažo. Željo po prestopu je nakazal tudi s spremembo predstavništva. Sprva se je ugibalo, da bo Dortmund zapustil poleti, a prihod Angleža bi vse skupaj lahko prestavil na januar. Tako klub kot igralec sta odprta na njegov odhod.

Dortmund bo po poročanju Fabrizia Romana Unitedu plačal le manjšo odškodnino za posojo Sancha, medtem ko bodo večji del plače pokrili rdeči vragi. Angleški reprezentant je v letošnji sezoni izključen iz prvega moštva, po tem, ko se je sprl s trenerjem Erikom ten Hagom.

Malen je pred prihodom v Dortmund igral za PSV, s katerim je enkrat postal tudi nizozemski prvak. V mladih letih je bil prav tako član Ajaxa in londonskega Arsenala.

Foto: Daniel Kopatsch/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več