single
[3137]
212593

Borussia pred pomembnimi januarskimi odločitvami: Sancho namesto Reyne, Reguilon ali Meunier?

Avtor: Klemen Verlič
27. 12. 2023, 16.31

Borussia Dortmund bo v januarskem prestopnem roku nedvomno svoje moštvo želela okrepiti. V kakšni meri, ji bo to uspelo, pa je odvisno od finančnih sredstev in pomembnih odločitev, ki jih bo morala sprejeti uprava kluba.

Januarski prestopni rok je tik pred vrati. Dortmundska Borussia pa je eden od klubov, ki bo v Bundesligi v naslednjem mesecu najbrž najbolj aktiven. Na vrhu prioritet petouvrščenega moštva nemškega prvenstva je okrepitev na bočnih branilskih položajih. Dortmund naj bi oči že vrgel predvsem na Sergia Reguilona, ki ga je Tottenham posodil Manchester Unitedu.

Športni direktor kluba Serbasthian Kehl naj bi se prav tako ogrel za nakup Frana Garcie ali Ferdija Kadiogluja, a sta omenjena igralca za Borussio trenutno najbrž predraga. Če gre verjeti nemškim medijem, je četa Edina Terzića za položaj bočnega branilca pripravljena nameniti le dobrih deset milijonov evrov.

Še najbolj odmevna novica, povezana z nemškim klubom, je možnost vrnitve Jadona Sancha, ki je vse od prestopa v Manchester United bleda senca igralca, ki je blestel v Bundesligi. Prav povratek v znano okolje pa bi lahko bila sprememba, ki jo talentirani Anglež potrebuje. Vseeno bi se dortmundska Borussia pred tem morala znebiti koga od trenutnih igralcev.

V prvi vrsti bi to lahko bil mladi Američan Gio Reyna, ki je imel v zadnjih sezonah ogromno težav s poškodbami, ki so mu onemogočile uresničitev visokih pričakovanj. Borrusia naj bi zanj že iskala možne destinacije za posojo do konca sezone. Na izhodnih vratih kluba pa se zdita tudi Donyell Malen in Thomas Meunier, ki jima aktualna pogodba poteče po koncu sezone, podaljšanja sodelovanja z Dortmundom pa še vedno ni na vidiku.

Foto: Tim Rehbein/Rhr-Foto via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več