single
[3137]
212392

Golgeter Stuttgarta, ki ga želi cela Evropa, že izbral svoj naslednji klub?

Avtor: Klemen Verlič
23. 12. 2023, 16.29

Nobena skrivnost ni, da si Serhouja Guirassyja v svojih vrstah želijo številni evropski velikani. Svojo želeno destinacijo pa naj bi izbral tudi napadalec Stuttgarta.

Po poročanju britanskih medijev, predvsem časnika The Sun, naj bi si Guirassy želel prestopiti v londonski Tottenham. Interes za njegov nakup so v zadnjih tednih izrazili številni vrhunski klubi, predvsem angleški. Očitno pa je s svojo ponudbo reprezentanta Gvineje najbolj prepričal Tottenham. Slednji še vedno išče naslednika Harryja Kana, ki je poleti okrepil münchenski Bayern.

Prav angleški kapetan je edini, ki je v Bundesligi v letošnji sezoni dosegel več zadetkov od napadalca Stuttgarta. Ta je sezono začel v neverjetni formi. Na 16 tekmah je v vseh tekmovanjih zbral že kar 19 golov in s svojo igro klubu, ki se je lani komaj ohranil med elito, pomagal do tretjega mesta po 16. krogih Bundeslige.

Poleg svojih izjemnih predstav je številne klube po Evropi Guirassy prepričal tudi z nizko odkupno klavzulo v svoji pogodbo. Ta namreč znaša le 17 milijonov evrov in pol. Čeprav je dolgo veljalo, da bo Guirassy Stuttgart zapustil šele poleti, pa so ponudbe evropskih velikanov postale preveč mikavne, da bi jih 27-letnik odklonil. Po poročanju nemškega Skyja naj bi se njegov trenutni delodajalec zato že pripravljal na njegovo prodajo. Kot naslednika pa si želi v Bundesligo pripeljati napadalca Brage Simona Banzo.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več