single
[3137,2]
212348

Terzić s toliko življenji kot mačka: Nemški strateg ostaja na klopi črno-rumenih

Avtor: Urban Kolman
22. 12. 2023, 18.28

Borussia Dortmund se prve polovice sezone Bundeslige ne bo spomnila v najboljšem spominu. Po dobrem začetku, ko je bilo videti, da se bodo črno-rumeni ponovno borili za naslov se je ligaška sezona razpadla po porazu proti Bayernu. Bavarci so na Der Klassikerju slavili s 4:0 in od takrat je Dortmund v ligi prišel le do ene zmage. Zimski premor bodo preživeli na 5. mestu. Slaba forma je pod vprašaj postavila prihodnost trenerja Edina Terzića. Vodstvo kluba je v zadnjem tednu pregledalo dogajanje in podalo odločitev.

Po poročanju nemških medijev bo Terzić imel možnost, da v novem letu popravi situacijo. Svoj položaj bo ohranil tudi športni direktor Sebastian Kehl. V zadnjih dneh je bilo glavno vprašanje, ali bo Dortmund iskal novega trenerja. Vodstvo na čelu s Hansom-Joachimom Watzkejem je sicer znano po tem, da redkokdaj poseže po trenerskih spremembah sredi sezone. Zadnji trener, ki je bil sredi sezone odpuščen pri črno-rumenih je bil Lucien Favre.

Dortmund je na zadnjih osmih prvenstvenih tekmah le enkrat zmagal, na obračunu proti Borussii Mönchengladbach. Prvi del sezone so sklenili z remijem proti letos slabemu Mainzu. Na petem mestu za četrtim, ki prinaša uvrstitev v ligo prvakov, zaostajajo za pet točk. Prav tako so že izpadli iz DFB pokala. Edina svetla točka sezone je liga prvakov, kjer so v skupini smrti s PSG-jem, Milanom in Newcastle Unitedom končali na prvem mestu. V osmini finala se bodo pomerili z nizozemskim PSV-jem.

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več