single
[3137,2]
212202

RB Leipzig zamenjavo za Forsberga našel pri italijanskih prvakih

Avtor: Aljaž Pirnat
20. 12. 2023, 16.48

Po tem, ko so pri RB Leipzigu potrdili, da po prazničnem premoru klub zapušča dolgoletni član Emil Forsberg, so pri rdečih bikih kaj hitro našli zamenjavo. Z aktualnim italijanskim prvakom Napolijem naj bi se namreč že dogovorili za prestop Severno Makedonskega reprezentanta Elifa Elmasa.

Kot poroča The Athletic se bo 24-letni vezist že januarja Neaplja preselil na Red Bull Areno, kjer bo slačilnico delil skupaj s slovenskima stanovskima kolegoma Kevinom Kamplom in Benjaminom Šeškom.

Elmas naj bi s saškim klubom podpisal štiri in pol letno pogodbo, modri iz južne Italije pa bodo zanj prejeli odškodnino v višini 24 milijonov evrov, plus milijon v potencialnih bonusih.

Gre sicer za raznolikega nogometaša, ki lahko igra na več igralnih položajih. Elmas Napoli zapušča po štirih letih in pol, tedaj se je za 16 milijonov evrov v nekdanji klub Diega Maradone preselil iz turškega Fenerbahčeja. Za aktualne italijanske prvake je zbral 189 nastopov in dosegel 19 zadetkov ter k temu še dodal 11 asistenc.

V dresu Leipziga, ki se trenutno v Budesligi po 16 odigranih krogih nahaja na tretjem mestu, ga bomo že bržkone lahko videli na uvodni tekmi po novoletnem premoru, ko se bodo varovanci Marca Roseja na domači zelenici pomerili z Eintrachtom iz Frankfurta.

Foto: AP Photo/Antonio Calanni via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več