single
[3137,2]
211910

Terzić na spolzkih tleh: “Rezultati v Bundesligi so slabi, pričakujemo vsaj ligo prvakov”

Avtor: Urban Kolman
17. 12. 2023, 13.15

Borussia Dortmund si je v soboto ponovno privoščila spodrsljaj v Bundesligi. Črno-rumeni so proti Augsburgu osvojili le točko in tako ostali na petem mestu. Zmaga RB Leipziga proti Hoffenheimu pomeni, da se je prednost bikov povečala, prehiteli so Stuttgart, ki ima pet točk več od Dortmunda. Po odličnem startu v sezono je forma v ligi strmoglavila, na šestih obračunih so črno-rumeni slavili le enkrat. Stopnjuje se pritisk na Edina Terzića.

Trener je po novem razočaranju dejal: “Rezultat ni dober. Pri zadnji podaji in zaključku nam je nekaj zmanjkalo. Nekajkrat smo se v akciji odločili napačno. Posledično smo ponovno ostali brez zmage. Naš položaj se je poslabšal. Želeli smo zmagati in naredili vse, kar smo lahko. A to ni bilo dovolj. Smo utrujeni, a čaka nas še en izziv.”

“Ne morem nadzorovati ugibanj in medijev. Lahko nadzorujem, kako se s temi govoricami ubadam sam. Rad vodim ekipo in vedno bom prevzel odgovornost. Nimam težav, če se piše o meni. Pomembno mi je, da se razumem z ekipo in ljudmi, s katerimi delam. To mi daje dober občutek,” je dodal o svoji prihodnosti.

Športni direktor Sebastian Kehl je po tekmi prav tako izrazil veliko razočaranje: “Smo jezni in zaskrbljeni. Načrt je bil, da iz zadnjih dveh tekem vzamemo šest točk. Zavedati se moramo, da je naš cilj vsaj liga prvakov. Rezultati v Bundesligi s slabi. Pričakovanja so bila drugačna.”

Pritisk na Terzića se stopnjuje. Dortmund pred koncem prvega dela sezone čaka še obračun proti Mainzu. Če črno-rumeni ne pridejo do treh točk je težko videti scenarij, na katerem bo nemški strateg klub vodil tudi v letu 2024.

Foto: Leon KŸgeler/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več