single
[3137,2]
211907

Pozabljeni Nizozemec bo kariero reševal pri orlih

Avtor: Urban Kolman
17. 12. 2023, 08.16

Bundesliga počasi prihaja h koncu prve polovice prvenstva. To pomeni, da se bodo ekipe v januarju ponovno imele priložnost okrepiti in nekatere so že dejavne. Po poročanju nemških in angleških medijev je Eintracht Frankfurt dogovorjen z Manchester Unitedom, da na posojo pripelje pozabljenega nizozemskega napadalnega vezista Donnyja van de Beeka.

Šestindvajsetletnik bo drugi del sezone, če ne pride do kakšnih nepričakovanih težav z zdravstvenim pregledom, preživel pri orlih. Varovanci Dina Toppmöllerja v letošnji sezoni lovijo evropska mesta, v prejšnjem krogu so prišli do najbolj odmevnega rezultata sezone, ko so s 5:1 doma premagali Bayern.

Občasni nizozemski reprezentant prihaja iz nogometne šole Ajaxa. Bil je del razvpite ekipe, ki se je v sezoni 2018/19 pod vodstvom Erika ten Haga prišla do polfinala lige prvakov. Leta 2020 je sledil prestop na Otok k Manchester Unitedu. Največ nastopov je zabeležil v prvi sezoni, a tudi takrat je v igro prihajal s klopi. Po prihodu ten Haga na položaj trenerja se je situacija še poslabšala in van de Beek se je le redko uvrstil na klop.

Poleti je bil blizu posoji v francoski Lorient, a ker je sprva okleval, ga je kasneje zavrnil klub. Frankfurtu se bo pridružil do konca sezone, orli imajo tudi možnost odkupa, ki znaša nekje med 10 in 15 milijonov evrov.

Foto: Ricardo Larreina via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več