single
[3137,2]
211897

Čakajoč Wirtza: Mladenič pri lekarnarjih do konca naslednje sezone

Avtor: Urban Kolman
17. 12. 2023, 11.27

Približujemo se polovici sezone Bundeslige in Bayer Leverkusen še vedno narekuje tempo v prvenstvu. Po štirinajstih odigranih tekmah imajo lekarnarji 36 točk. Z izjemo treh neodločenih izidov proti Bayernu, Dortmundu in Stuttgartu so slavili na vseh obračunih. Pomembno vlogo pri njihovem vzponu je igral mladi Florian Wirtz, ki se je že znašel na seznamu nekaterih velikanov, a pri Bayerju so prepričani, da bodo dvajsetletnika obdržali vsaj do leta 2025.

Po poročanju nemških medijev mladinski produkt Kölna v svoji karieri ne bo hitel in želi naslednjo sezono ostati pri Leverkusnu in z lekarnarji igrati v ligi prvakov. Šele nato bo začel razmišljati o prestopu. Med glavnimi kandidati pa bo zagotovo tudi Bayern, ki si napadalnega vezista ogleduje že dalj časa.

Če imajo nemški mediji prav, po tem je scenarij idealen za Bavarce, saj imajo aktualni nemški prvaki v naslednjih dveh prestopnih rokih drugačne prioritete. Popraviti morajo svojo vezno linijo in okrepiti obrambo. Nato pride na vrsto napad. Dodaten razlog je tudi situacija okoli Thomasa Müllerja, s katerim je klub pripravljen podaljšati do 2025.

Wirtz bi posledično čez sezono in pol prišel kot nekakšna zamenjava za legendo Nemčije in Bayerna. Mladeničev tabor se zaveda, da ga spremljajo velikani, med katerimi sta tudi Liverpool in Barcelona, a ko pride do odhoda iz Bayerja, imajo vlogo favorita Bavarci.

Foto: Leon KŸgeler/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več