single
[3194]
211752

Maks Barišić: “Maribor se bo slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa!”

Avtor: Blaž Magdič
15. 12. 2023, 14.47

Zgodba, ki jo je v preteklih dneh zaznamoval velik medijski odtis, se je razpletla na obojestransko željo. Maks Barišić, 28-letni krilni napadalec, ki je ob prvem odhodu iz rojstnega Kopra osem let preživel na italijanskih igriščih (najdlje je bila njegova postaja Catania, eno sezono, v mladinski konkurenci, tudi kot član AC Milana), bo z novim letom igralec Maribora.

“Veliko je bilo zapisov o mojem prestopu iz Kopra, na koncu sem se odločil za Maribor. Res sem zadovoljen, da sem tukaj. Prihajam zelo motiviran, da pomagam pri namenu, da se Maribor spet vrne na nekdanje zmagovite poti. Cilji v prvi polovici sezone niso bili uresničeni, toda vsem ekipam se dogajajo vzponi in padci,” je za spletno stran novega delodajalca dejal primorski napadalec.

“Prepričan sem, da se bo Maribor slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa. Spomini, ko sem bil na nasprotni strani, so lepi. Na stadionu se je vedno zbralo veliko ljudi, ozračje je odlično. To so tekme, na katerih se kot nogometaš najboljše počutiš, zato sem še toliko bolj vesel, da bom odslej vsak drugi vikend del te zgodbe,” je pojasnil dosedanji član Kopra, ki je izpustil končnico jesenskega dela, vendar se je že lotil delovnega procesa, da pride pripravljen na priprave.

“Imel sem manjšo poškodbo, a verjamem, da bom lahko začel aktivnosti z ekipo. Potrudil se bom, da pridem v ustreznem stanju na zbor in prvi trening. Prihajam v najboljših nogometnih letih, dobrodošlo je spoznanje, da sem kot nogometaš že pridobil precej izkušenj, tudi med igranjem v Italiji. Težo vijoličastega dresa bom še občutil, a sem prepričan, da bom užival na igrišču, da bomo uspešni in z dobrimi igrami privabili na tribune še več navijačev. Pri tem pa bom storil vse, da bi prispeval svoj delež, z zadetki in asistencami,” je zaključil novi adut vijoličastih.

 

Foto: Sportida.com
Vir: NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več