single
[3137,2]
211419

Mladi napadalec Hoffenheima na radarju angleškega velikana

Avtor: Urban Kolman
11. 12. 2023, 13.50

V nemškem prvenstvu sta največ pohval zaradi nepričakovano dobre forme letos prejela Bayer Leverkusen in Stuttgart, a v Bundesligi je še tretja ekipa, ki ponovno presega pričakovanja. Gre za Hoffenheim, ki se je tako kot Stuttgart lani boril za obstanek letos po ponovno cilja evropska mesta. Eden glavnih razlogov za dobro formo modrih je mladi napadalec Maximilian Beier.

Enaindvajsetletni mladinski produkt kluba iz Sinsheima skupaj z nizozemskim reprezentantom Woutom Weghorstom tvori napadalni dvojec Hoffenheima. Na 13 tekmah je Beier dosegel 6 zadetkov in zabeležil 4 podaje.

Odlične predstave mladinskega reprezentanta Nemčije so vzbudile zanimanje klubov iz tujine. Največ naj bi ga po poročanju Sky Sports Germany pokazali angleški klubi na čelu z Liverpoolom. Beier ima s Hoffenheimom sklenjeno pogodbo, ki se izteče šele leta 2027, a ta naj bi vsebovala klavzulo, ki od poletja dalje omogoča odkup enaindvajsetletnika za odškodnino 30 milijonov evrov.

Če bo Beier nadaljeval s svojimi predstavami, obstaja velika možnost, da poleti zapusti Hoffenheim. Glavni cilj mladeniča do konca sezone je prodor v nemško člansko izbrano vrsto in nastop na domačem evropskem prvenstvu.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več