single
[3137,2]
211218

Poulsen o Opendi: “Sva različna tipa napadalcev, zato skupaj delujeva dobro”

Avtor: Urban Kolman
9. 12. 2023, 14.04

Borussia Dortmund ima po tekmi proti Bayerju in presenetljivem izpadu iz pokala pred sabo novo težko preizkušnjo. Na Signal Iduna Park prihaja zasedba rdečih bikov, ki prav tako potrebuje točke. RB Leipzig bi se z zmago utrdil na četrtem mestu in prav tako ohranil upanje v lovu za naslov. Pomembnosti srečanja se zaveda tudi dolgoletni član bikov danski napadalec Yussuf Poulsen.

Devetindvajsetletnik je pred nekaj tedni podaljšal sodelovanje z biki. Letos igra pomembno vlogo, saj tvori napadalno dvojico z Belgijcem Loisom Opendo. Pred srečanjem je poudaril, kako pomemben je bil teden brez tekme: “Prvič po nekaj mesecih smo bili vsi skupaj na treningih. To je dobro za naše razumevanje na igrišču in kemijo v ekipi.”

“Komaj čakamo tekmo proti Borussii Dortmund. Popolnoma smo osredotočeni. Ko pogledamo srečanja v zadnjih letih, nam je vedno šlo dobro. Na tem želimo graditi in priti do nove zmage,” je dodal o nasprotniku.

Nekaj besed je namenil tudi svojemu kolegu v napadu Opendi: “Sva različna tipa napadalcev in zato skupaj delujeva dobro. Openda rad teče v in prejema podaje v prostor. Ko sem bil mlajši, sem bil tudi jaz hiter, a zdaj sem izgubil nekaj hitrosti. Na zadnji tekmi sva dobro sodelovala. Celotna ekipa je delovala dobro.”

BVB – RB Leipzig ob 18.25 na Šport TV 1

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več